Куди поїхати взимку на Закарпатті: 7 ідей для туристів

Куди поїхати взимку на Закарпатті: 7 ідей для туристів
Регіон для відновлення сил усіх українців – Закарпаття – готується до нового зимового сезону. Гірські краєвиди, термальні джерела та неймовірний місцевий колорит назавжди запам’ятаються усім гостям нашого краю.

 

Тож поки ви бронюєте квитки на потяг, пропонуємо сім найкращих ідей відпочинку у Закарпатській області взимку 2023/2024 року.

УЖГОРОД

Обласний центр Закарпаття, який цьогоріч відзначив 1130 років, завжди готовий здивувати новими туристичними атракціями, які продовжують щороку з’являтися в місті над Ужем.

Коли востаннє ви були в Ужгороді, то скільки нарахували мініскульптурок?

За час вашої відсутності тут з’явилися нові композиції, присвячені Русалоньці, ведмедику Моцко, Сові і навіть Міфам закарпатських замків. Тож тепер у вас є щонайменше 60 причин знову відвідати місто і почути ще одну цікаву історію про нього.

Ще одна порада: приїжджайте в обласний центр на День святого Миколая! Військова агресія рф не змогла стати на заваді організаторам традиційного Параду Миколайчиків, який продовжує щороку проходити Ужгородом та іншими містами Закарпаття. Підтримують традицію і волонтери, організовуючи в цей день благодійні ярмарки для збору коштів воїнам ЗСУ.

Для любителів активного відпочинку тут також знайдеться місце. Цієї зими на території Ужгорода запрацювали 2 ковзанки – на стадіоні «Авангард» та у Боздоському парку.

ЛУМШОРИ

Неповторне місце для зимового відпочинку за годину їзди від Ужгорода. Буковий ліс та природні джерела створюють ідеальні умови для оздоровлення всього організму.

Мінеральна вода, якою наповнюють чани у Лумшорах, зміцнює імунітет, омолоджує шкіру та покращує роботу нервової системи і опорно-рухового апарату. Добряче розігрійтеся у чані, а потім занурьтеся у гірську річку – неймовірне перезавантаження!

Відпочинок у Лумшорах відбувається на відкритому повітрі і не залежить від погоди. Також цього року тут запрацював локальний контактний зоопарк, де живуть свійські тварини та гордий американський бізон.

ЗАМКИ МУКАЧІВЩИНИ

Мабуть, ніде в Україні ви не знайдете стільки стародавніх фортець та палаців в радіусі 20 кілометрів, як навколо Мукачева. «Найінстаграмніші» з них – славетний «Паланок», замок кохання «Сент-Міклош» і Палац графів Шенборнів.

Цього року, приїхавши на екскурсію у Мукачівський замок «Паланок», ви маєте всі шанси побачити перші в історії фортеці розкопки, які проводять археологи Ужгородського національного університету спільно з активістами та всіма бажаючими. Ще одна родзинка «Паланку» – замковий кінотеатр, в якому показують багатосерійний історичний мультфільм про фортецю.

А всім закоханим радимо обов’язково відвідати Чинадіївський замок «Сент-Міклош». І чому б не зробити це у День святого Валентина? На гостей чекає захоплююча екскурсія фортецею, під час якої ви дізнаєтеся неймовірну історію кохання прекрасної княгині Ілони Зріні, за розвитком якої 300 років тому стежила вся європейська знать.

Наостанок поєднайте приємне з корисним. Колишня резиденція графів Шенборнів, а нині санаторій «Карпати», точно не залишить вас без емоцій. Надзвичайно чисте повітря, мінеральна вода, унікальний парк-дендрарій – з-понад 40 видами рідкісних рослин. Закарпаття відновлює усіх своїх гостей!

ПОЛЯНА

Хочете поєднати зимовий драйв з оздоровленням – тоді вам у Полянську громаду. «Мінеральна столиця» Закарпаття запрошує в санаторії «Кришталеве джерело», «Квітка полонини», «Поляна», «Сонячне Закарпаття» та ще в понад 40 приватних рекреаційних закладів.

Лікувальні процедури, прогулянки на природі і звичайно активний відпочинок!

Гірськолижний курорт у Поляні чудово підійде для тих, хто вперше стоїть на лижах чи сноуборді.  На 100-метровому спуску працюють інструктори для новачків, поруч – тюбінгова траса.

ТЕРМАЛИ БЕРЕГІВЩИНИ

Теплий прийом гарантований для всіх гостей Берегівського району Закарпаття. Одразу п’ять термальних комплексів – у Берегові («Жайворонок», «Закарпаття»), Косоні («Косино», «Еко-термал»), та Виноградові («Теплиця») – забезпечать повне відновлення сил та оздоровлять ваш організм цілющими властивостями підземних вод – унікального природнього ресурсу нашого регіону.

А щоб сповна зануритися у місцевий колорит, поєднайте відпочинок на воді з гастрономічними дегустаціями. Берегівщина – це серце закарпатського виноробства і традиційних страв угорської кухні.

Тут ви зможете відвідати винні підвали з 400-літньою історією, спробувати унікальні для цього регіону сорти сонячного напою, і нарешті відчути на смак справжній закарпатський бограч!

ХУСТЩИНА

Неймовірний район з багатою історією, унікальними природніми територіями та справжніми магнітами для туристів. Саме тут знаходяться найбільше озеро Українських Карпат – Синевир, легендарний водоспад Шипіт та ландшафтний заказник «Берег Закарпатського моря».

Взимку від цих див природи важко відірвати очей!

Хустщина – це ще й активний туризм, то ж для любителів гірськолижного відпочинку тут є все необхідне. Катання на схилах в Ізках розпочалося минулого сезону перед самим Новим роком, незважаючи на обстріли енергетичних об’єктів державою-терористом. Окрім лижної траси, тут є і тюбінг.

А на завершення вікенду у Хустському районі обов’язково відвідайте Велятино. Термальні води видобуваються тут зі свердловини, глибиною близько 1000 метрів і мають температуру понад 36°C. Додайте сюди мальовничі пейзажі та гірське повітря і відновлення сил та енергії вам гарантоване!

РАХІВЩИНА

Це серце зимового туризму Закарпаття з найвисокогірнішим курортом України. Витяги на Драгобраті працювали під час найважчого зимового сезону 2022-2023  і засніжені вершини знову чекатимуть на любителів гірськолижного відпочинку цього року.

До речі, саме тут, над курортом Драгобрат, між вершинами гір Жандарми та Стіг знаходиться найвисокогірніший чан в Україні. 1554 метри над рівнем моря. Такого релаксу ви точно не забудете!

І, звичайно, Рахівщина – це гастротуризм у будь-яку пору року. Обов’язково відвідайте «крафтову столицю» регіону – село Кваси. Тут варять гуцульське пиво, виготовляють 15 видів сиру і дегустують… морозиво. І кажуть, морозиво з пива у Квасах, особливо смакує взимку!

Стаття підготовлена на замовлення Управління туризму та курортів Закарпатської ОДА

https://zaktour.gov.ua/ 

 

26 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів