За привласнення бюджетних коштів в Ужгороді судитимуть двох медиків

За привласнення бюджетних коштів в Ужгороді судитимуть двох медиків
Про це інформує Закарпатська обласна прокуратура.

 

Ужгородська окружна прокуратура завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт щодо завідувача одного з відділень Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. А. Новака за фактами привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем і підроблення офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). А лікарю цього ж відділення інкримінують пособництво у привласненні чужого майна (ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 191 КК України).

Під час слідства встановлено, що керівник підрозділу у 2022-2023 рр. систематично вносив недостовірні дані до табелів обліку робочого часу. Призначений на посаду молодшого медбрата чоловік був відсутній на робочому місці, однак одержував заробітну плану за нібито відпрацьовані години. За вісім місяців ця сума склала 83 тис. грн.

Доступ до банківської картки працівника був у заввідділення та його спільника – лікаря. Саме останній знімав готівку, якою обвинувачені надалі могли розпоряджатися на власний розсуд.

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури розслідування злочину здійснювали слідчі Ужгородського райуправління поліції.

Варто зазначити, що стосовно одного з фігурантів – очільника відділення – на розгляді в Ужгородському міськрайонному суді перебуває й інше кримінальне провадження за фактом одержання неправомірної вигоди (ст. 368 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

23 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів