Словацькі перевізники погрожують приєднатися до блокади українського кордону: напередодні на годину заблокували КПП "Вишнє Нємецке - Ужгород"

Словацькі перевізники погрожують приєднатися до блокади українського кордону: напередодні на годину заблокували КПП "Вишнє Нємецке - Ужгород"
Спілка автоперевізників Словаччини заблокувала кордон з Україною. Зокрема, прикордонний перехід Вишнє Нємецке зі словацького боку.

 

Як повідомляє видання "Тeraz", таким чином організація хоче висловити свою підтримку польським колегам, які вже кілька днів протестують проти лібералізації правил ЄС для українських автоперевізників.

Автоперевізники перекрили дорогу до проїзду з легковими автомобілями з 14:00 до 15:00. В акції протесту взяли участь і представники польських автоперевізників, які перекрили кордон з Україною в Польщі.

"Ми закрили його на годину за попередженням. Наша мета - підтримати наших польських колег, а також усіх перевізників на території ЄС. Ми проситимемо Єврокомісію негайно запровадити дозволи на перевезення для українських автомобілів, тому що європейські компанії занепадають духом і не можуть з ними конкурувати", - заявив Станіслав Скала, голова UNAS.

UNAS не згодна з постановою Єврокомісії, яка скасувала видачу дозволів на в'їзд українських автоперевізників до ЄС після вторгнення російських військ на територію України.

Словацькі автоперевізники погрожують повністю перекрити кордон з Україною, якщо Брюссель не відреагує на ситуацію, що склалася, пише Мукачево.нет.

 

17 листопада 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів