На Закарпаття відзначили Всесвітній день серця

 На Закарпаття відзначили Всесвітній день серця
Щорічно, 29 вересня за ініціативою Всесвітньої федерації серця відзначається Всесвітній день серця.

 

 

Метою цього дня є підвищення обізнаності населення про хвороби серця, профілактичні заходи, зміни способу життя. За підтримкою Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), ЮНЕСКО проводяться заходи більш ніж в 100 країнах.

29 вересня фахівці ДУ «Закарпатський ОЦКПХ МОЗ» за підримики МОЗ відзначили Всесвітній День серця у Костринській територіальній громаді Ужгородського району.

Разом із Великоберезнянським відділенням Перечинської філії ДУ «ЗОЦКПХ МОЗ», КНП «Великоберезнянський ЦПМСД», АЗПСМ с. Кострино, педагогами та учнями Костринського ліцею провели захід присвячений Всесвітньому Дню серця.

З привітальним словом виступив голова Костринської ТГ – Василь Черевко. Також про важливість серця у роботі організму та аспекти зміцнення здоров’я серця, а саме: правильне харчування, режим сну і відпочинку, рухову активність, уникнення стресів і нервових напружень та профілактику інфекційних хвороб, у тому числі шляхом вакцинації наголосили Галина Сітник – Генеральний директор ДУ «ЗОЦКПХ МОЗ», Тарас Цибик - директор КНП «Великоберезнянський ЦПМСД», Вікторія Тимчик - завідувачка відділу епіднагляду (спостереження) та профілактики інфекційних хвороб ДУ «ЗОЦКПХ МОЗ», Світлана Гіба – завідувачка відділу моніторингу та реагування на небезпеки, Іван Добра - директор Перечинської філії, Наталія Ревть - фахівець Великоберезнянського відділення, Марія Повханич - сімейний лікар АЗПСМ с. Кострино.

Для всіх присутніх учні провели руханку під запальну музику з метою популяризації з метою популяризації здорового способу життя та підтримки здоров’я серця.

У вакцинальному автобусі всі бажаючі мали змогу виміряти артеріальний тиск, провести ЕКГ, отримати щеплення та консультацію лікаря. Фахівці роздали брошури на актуальну тематику, а всі охочі отримали відповіді на запитання стосовно профілактики серцево-судинних захворювань.

Серцево-судинні захворювання є основною причиною смертності у світі. Фактори ризику розвитку серцево-судинних захворювань це: підвищений артеріальний тиск, підвищений рівень холестерину, цукру в крові, надмірна вага, гіподинамія, тютюнопаління, вживання алкоголю, стреси.

Хвороби серця та судин можна попередити за допомогою профілактики – здорового способу життя та своєчасного звернення до лікаря.

 

 

02 жовтня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів