Хтось із картою та компасом, хтось із фальшивою довідкою ВЛК – на Закарпатті знову затримали ухилянтів

Хтось із картою та компасом, хтось із фальшивою довідкою ВЛК – на Закарпатті знову затримали ухилянтів
Військовослужбовці Чопського загону припинили спроби чотирьох чоловіків призовного віку незаконно перетнути кордон та дістатися ЄС. Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

 

Двох з них, жителів Запоріжжя та Краматорська затримали за півтора кілометра від держрубежу прикордонники відділу «Великий Березний».

Чоловіки “озброївшись” картою та компасом, ретельно підготувавшись, відправилися за спланованим маршрутом до Словаччини.

50-річного ужгородця виявив прикордонний наряд разом з оперативником біля села Кострино. Чоловік запевняв, що пішов по гриби, але згодом зізнався, що планував потрапити через кордон до Словаччини. Врешті, він мав потрапити до брата у Швецію.

На КПП “Ужгород” затримали ще одного військовозобов’язаного із фальшивою довідкою ВЛК. До того ж, прикордонники викликали співробітників Нацполіції і передали їм затриманого. Тепер йому доведеться відповідати перед судом за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст.358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів».

Усіх затриманих притягнуто до відповідальності у відповідності до ст.204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Рішення у справах прийматиме суд.

 

14 серпня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів