Поліція Закарпаття – про пастки та схеми шахраїв із орендою житла

Поліція Закарпаття – про пастки та схеми шахраїв із орендою житла
Схема зi здачею житла у оренду, як шахрайська пастка, уже давно поширена в Українi. Проте, дивлячись на вартiсть пропозицiї, нерiдко громадяни погоджуються на умови аферистiв i, самi того не усвiдомлюючи, перераховують їм грошi, взамiн не отримуючи анi житла, анi повернення витрат. Про популярнi пастки шахраїв нагадують в ГУ НП України у Закарпатськiй областi.

 

Сама афера полягає у тому, аби привернути увагу саме до свого оголошення в iнтернетi чи на дошцi оголошень у вашому населеному пунктi. Здебiльшого, для того щоб їх пропозицiя точно вам сподобалася, шахраї вказують цiни, якi в рази меншi вiд ринкових. У подальшому, уже телефоном, шахраї iнформують, що для бронювання помешкання громадянину необхiдно тiльки сплатити наперед певний вiдсоток вiд щомiсячного платежу, або ж заздалегiдь проплатити за визначений перiод. Коли ж грошi надходять на їх банкiвський рахунок, зi зв’язку зловмисники зникають разом iз уявним орендованим житлом.

Аби мiнiмiзувати такi неприємнi ситуацiї правоохоронцi закликають громадян дотримуватися елементарних правил, з перелiком яких пропонуємо вам ознайомитися.

По-перше, перед тим як зателефонувати чи написати орендодавцю, обов’язково перевiрте його облiковий запис. Звернiть увагу на дату створення акаунту, наявнiсть iнших оголошень та вiдгукiв вiд колишнiх клiєнтiв.

По-друге, нi в якому разi не перераховуйте жодних грошей, доки не оглянете житло особисто.

Якщо ви ранiше уже бачили фото цiєї квартири чи будинку, але адреса розташування об’єкту була iншою, довiряти такому орендодавцю не варто.

Також звернiть увагу на риторику у спiлкуваннi з потенцiйним орендодавцем: якщо людина спробує чинити на вас тиск – спонукатиме швидше прийняти рiшення через «великий попит на цю квартиру вiд iнших клiєнтiв», а також пропонуватиме надiслати аванс аби забронювати за вами це помешкання, – швидше за все ви маєте справу з шахраєм.

Для того ж, щоб не втрапити на їх гачок, найкраще для пошуку житла обирайте вже перевiренi платформи.

Дотримуйтеся цих простих правил та шукайте помешкання безпечно i надiйно. Не дайте шахраям жодних шансiв ошукати вас.

 

11 серпня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів