Скільки пива можна випити за день: названа безпечна доза для здоров'я

Скільки пива можна випити за вечір?

 

УНІАН: Любителі освіжаючого пінного напою часто цікавляться, скільки пива можна пити без шкоди для здоров'я. Багато людей люблять "пригубити" трохи пива у веселій компанії, а хтось взагалі не уявляє без нього вихідні. Ми спробували розібратися в тому, яка доза алкоголю не принесе значної шкоди за один раз.

Скільки пива можна випити за раз-думка лікарів

Думка Міжнародної організації охорони здоров'я і лікарів однозначна - безпечної дози алкоголю не існує. Будь-яка доза алкоголю завдає шкоди здоров'ю. Тому пиво краще не пити взагалі.

Однак існує умовно безпечна доза алкоголю, яка швидко вивітрюється з організму і має невеликий ризик для здоров'я. В Україні такою дозою вважається 10 грам чистого спирту, що в перерахунку на пиво міцністю 5% становить 350 мл напою.

Також показник того, скільки пива можна випити за раз, залежить від ваги і статі людини. Чоловікам за один раз можна пити не більше двох доз пива (700 мл), жінкам - не більше однієї дози (350 мл). Чим більша вага людини, тим менше на неї впливає спиртне.

Британська служба охорони здоров'я встановила такі максимально допустимі норми вживання пива за раз: 800 мл для чоловіків і 600 мл для жінок. Йдеться про напій міцністю 5%. Така доза не призведе до серйозної шкоди для здоров'я, якщо у людини немає хронічних хвороб.

Багато що також залежить від стану здоров'я людини. Чим більше у неї хронічних і серцево-судинних захворювань, тим руйнівнішим для організму буде алкоголь.

Скільки можна пити пива в тиждень - залежить від статі людини. Чоловікам протягом тижня можна випивати не більше 4 л пива, а жінкам - не більше 2 л. При цьому лікарі категорично не рекомендують випивати зазначені дози за одні вихідні. Не варто перевищувати щоденну норму.

 

 

06 серпня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів