Не поспішайте викидати продукти: деякі можуть зберігатися роками

Ось продукти, що зберігаються від двох до п'яти років:
- консервовані тунець, м'ясо, фрукти та овочі;
 - арахісове масло;
 - локшина;
 - чай та кава;
 - сухе молоко;
 - оливкова олія;
 - сушені трави та спеції;
 - картопля швидкого приготування;
 - несолодкий шоколад;
 - більшість фруктових соків.
 
Бульйонні кубики зазвичай зберігаються два роки, але їх можна вживати протягом року після того, як термін придатності вийшов. Якщо вони не відсиріли, то залишаться такими ж смачними і не завдадуть шкоди. Арахісове масло теж можна з'їсти після закінчення терміну придатності, правда, воно, швидше за все, буде несмачним.
Термін придатності від 5 до 10 років
- макарони;
 - сухофрукти;
 - кукурудзяна мука;
 - ячмінь, жито;
 - вівсяні пластівці.
 
Суха квасоля, сочевиця та рис можуть зберігатися в герметичних контейнерах ще довше – до 30 років.
Продукти, що зберігаються вічно:
- мед;
 - сіль, цукор, соєвий соус;
 - білий оцет;
 - кленовий сироп.
 
Якщо ви запасаєтеся продуктами про запас, можна купити ще трохи чистого ванільного екстракту. Він може зберігатися вічно і навіть стати кращим з віком. Як і міцний лікер.

До цієї новини немає коментарів