Близько 5 тисяч людей зможуть прийняти 90 баз відпочинку у селі Солотвино на Закарпатті

Близько 5 тисяч людей зможуть прийняти 90 баз відпочинку у селі Солотвино на Закарпатті
Близько 5 тисяч людей зможуть прийняти 90 баз відпочинку у селі Солотвино Тячівського району. Про це розповіла директорка агенції регіонального розвитку та транскордонного співробітництва Солотвинської територіальної громади Діана Штефан. За її словами, оскільки через бойові дії та їхні наслідки відпочинок на Азовському та Чорному морях, недоступні для українців — Солотвино може стати альтернативою морському відпочинку.

 

Цьогоріч більшість гостей приїхало із інших областей України. Донецької, Одеської, Херсонської, Харківської, Чернігівської, Черкаської, Полтавської. "Туристи, які приїжджають із інших областей України – залишаються надовше, мінімум на 10 днів. У нас дуже багато сімей із дітьми. Солона вода теж корисна для них, вони купаються, але не дуже довго люблять сидіти в солоній воді", — розповіла співвласниця бази відпочинку Анжела Дан.

Уже четвертий рік поспіль до Солотвина, щоб оздоровитися, приїжджає і відпочивальник з Чернівців Іван. Щорічно він зупиняється на одній із туристичних баз відпочинку. "Ми відпочиваємо на сусідній базі, у них концентрація солі трошки краща, ніж тут, у центральному озері. Єдине, чого трошки бракує на їхніх базах, це якогось прісноводного басейну, бо якщо ти довший час знаходишся в солоній воді, то хочеться десь поплавати у якійсь трошечки прохолоднішій, чистій, свіжій, проточній воді. От такі є проблемки. Ну, хотілося, щоб і ціни були більш реальними та відповідали якості, але, в принципі, порівняно з іншими місцями, де ми відпочиваємо, то доступні", — розповів чоловік.

Солону воду для наповнення басейнів власники баз закачують з карстових проваль, які утворилися в 2000-х років внаслідок затоплення шахт. Директор з ліквідації Солотвинського солерудника, Олександр Поштук, каже, щоб знати денну норму відкачування води, потрібні комплексні дослідження, в іншому випадку — це може призвести до нових зсувів ґрунту.

Попри велику кількість невирішених проблем, під час війни в Солотвині збільшилася кількість туристів, які їдуть відпочити та оздоровитися. А невелике селище на три місяці перетворюється на оздоровчий курорт.

Суспільне Закарпатття

 

26 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів