Закарпатські митники не дозволили незаконно вивезти з України партію лісо продукції з цінної породи

Закарпатські митники не дозволили незаконно вивезти з України партію лісо продукції з цінної породи
Закарпатські митники продовжують здійснювати необхідні заходи щодо забезпечення максимального контролю за експортом лісу та лісоматеріалів, особливо цінних порід, виявляючи різні схеми та упереджуючи незаконне вивезення лісо продукції.

 

Так, вчора, 5 липня, інспектори-оперативники управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці вчергове задокументували на кордоні з Румунією правопорушення через неправдиві відомості в товаросупровідних документах. З’ясувалося, що ділки намагалися  експортувати до Сербії партію лісо продукції з дубу, вартістю майже півмільйона гривень, у незаконний спосіб. Так, під час проходження митних формальностей на митному посту «Дякове» було надано товаросупровідні документи, згідно з якими до Сербії експортувався вантаж «пиломатеріали необрізані дубові», в кількості 19,6 м куб.

У ході здійснення аналітично-пошукових заходів в інспекторів-оперативників виникли сумніви щодо достовірності відомостей про партію товару та геометричних розмірів пило продукції. Тож, митники провели повний огляд вантажу, за результатами якого підтвердилося, що частина партії лісо продукції не відповідає геометричним параметрам сировини на ту кількість, що був виданий дозвіл на здійснення експортної операції.   У даному випадку фірму-відправника представляв 59-річний менеджер, який здійснював експортну операцію партії лісо продукції дошки дубові необрізані та подав до митного оформлення товароспупровідні документи. Серед них – і сертифікат, який, як з’ясувалося, був виданий на іншу партію лісо продукції.

Таким чином, менеджер вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через кордон України з приховуванням від митного контролю, надавши документи з неправдивими відомостями щодо партії лісо продукції, її характеристики, розмірів та об’єму.

Митники задокументували протокол за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Пиломатеріали з дубу, загальним об’ємом 19,6 м. куб, вартістю понад 430 тис грн, наразі тимчасово вилучено. Справу скерують до суду.

 

Пресслужба Закарпатської митниці

 

06 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів