Засмітило раковину вдома: що робити

Засмітило раковину вдома: що робити

 

Якщо одного прекрасного ранку ви помітили, що під час умивання вода у раковині стікає або дуже повільно, або взагалі нікуди не дівається і ледь не витікає на землю, це ознака того, що ви стикнулися із засміченням. І коли цю проблему не усунути, вона й надалі добряче надокучатиме.

Засмічення раковини є доволі частим явищем, але не варто одразу впадати у відчай – цьому можна зарадити. Певна річ, найкращим рішенням стане звернення до фахівців, наприклад, компанії Trubolub https://trubolub.com.ua/uslugi/prochistit-rakovinu/, працівники якої швидко та якісно прочистять раковину водовідвідну систему та все, що з цим пов’язане, використовуючи для цього багатий досвід та сучасне устаткування.

Але що робити, коли проблему потрібно усунути негайно. В такому випадку можна спробувати вирішити це власноруч. Зрозуміло, що прочистити раковину так, як це роблять професіонали, навряд чи вдасться, але тимчасово усунути, так би мовити, корок спробувати можна.

Механічний спосіб

Спочатку потрібно зняти та почистити сифон раковини. Часто проблема ховається саме в ньому. Коли ж виявилося, що вода не стікає не через засмічення сифону, спробуйте «пробити» корок у трубі механічним способом. Для цього згодиться дріт, який потрібно ввести в трубу, затим виконати енергійні рухи «вгору-вниз».

Спеціальні хімрозчини

Хімії для очищення труб є чимало. Вони, як правило, продаються в будівельних чи господарських магазинах. Дотримуючи інструкції із застосування, можна на деякий час вирішити проблему засмічення раковини.

Але не забувайте:

  • Чітко дотримуватись правил застосування засобів для усунення засмічення труб;
  • Забезпечити належну вентиляцію повітря;
  • Використовувати засоби індивідуального захисту (рукавички, респіратор).

Зверніться до спеціалістів

Згадані вище способи очищення засмічення допомагають, але, як правило, ефект зберігається не надто довго. Тому ще раз нагодуємо, що оптимальним рішенням є скористатися послугам компаній, якій займаються очищенням ракових і загалом усієї каналізаційної системи на професійному рівні.

І тут мова йде не тільки про досвід чи навички, але й використання спеціального устаткування і методів, що у разом допомагають отримати бажаний результат.

Засмічення раковини і труб – болюча проблема, якою не варто нехтувати, адже це може мати дуже негативні наслідки. Можна спробувати вирішити проблему самостійно, але краще довірити це завдання професіоналам – вони знають що і як робити, щоб це питання більше вам не надокучало упродовж тривалого часу.

 

03 липня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів