На Закарпатті фотопастки «впіймали» лісового кота (ВІДЕО)

На Закарпатті фотопастки «впіймали» лісового кота (ВІДЕО)
В одному з мальовничих масивів заповідника, об’єктив фотопастки зафіксував дикого кота, що розгулював лісом та ніжився на сонечку.

 

Кіт лісовий – подібний до свійського, але відрізняється дещо більшими розмірами, міцними лапами і відносно коротким притупленим чорним хвостом. Ці тварини потаємні і лякливі, вони не наближаються до людських осель. Проте, їх чисельність з кожним роком зменшується.

В Україні налічується близько 300 особин, тому вид вважається рідкісним та підлягає охороні. Селиться дикий котик в: горах; букових та мішаних лісах; плавнях і очеретяних заростях; скелястих ущелинах.

Тварина виходить на полювання лише у сутінках та вночі. А в день відпочиває в затишному місці. Живиться переважно мишоподібними гризунами, комахами, рідше птахами, плазунами та полюбляє рибу.

У цього самовпевненого та гарного красеня є природні вороги. Серед них рись, вовк і шакал. Однак, лісовий хвостатий не є доступною здобиччю, оскільки він може з легкістю сховатися в кроні дерев.

Котики полюбляють жити на одинці. У них народжуються від двох до чотирьох дитинчат. Значної шкоди чистоті виду завдають бродячі коти. Через парування з дикими котами у них утворюються гібриди. Також причинами стрімкого зменшення популяці виду є: полювання на них; інтенсивне вирубування лісу, особливо дібров; активна сільськогосподарська діяльність людини; густота населених пунктів.

Карпатський бісоферний заповідник

 

28 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів