Родини із Херсона та Маріуполя отримали житло на Закарпатті (ФОТО)

Родини із Херсона та Маріуполя отримали житло на Закарпатті (ФОТО)
У селищі Середнє відбулася церемонія відкриття новозбудованого села для родин із Херсона та 24 дітей з Маріуполя у дитячому центрі “Ковчег миру”.

 

Насамперед відбулося урочисте благословення цієї праці, яке провів Мукачівський дієцезіальний єпископ Микола Лучок.

Участь у заході взяли: керівництво Закарпатської облради і ОДА, представники дипломатичного корпусу, представники Словаччини та Чехії як партнерів проєкту.

12 модульних будиночків слугуватимуть житлом для переселених українців, які знайшли прихисток у нашому краї рятуючись від війни.

Модульні будинки облаштовано всередині та профінансовано благоустрій навколишньої території, в основному, за фінансового сприяння Уряду Словацької Республіки. Зокрема, на ці потреби виділено близько 8 мільйонів 200 тисяч гривень. За ці кошти через програму SlovakAid було закуплено інвентар та зроблено підготовчі роботи, підведення і монтажу комунікацій, включно з електромережею та освітленням, каналізацією тощо. А також — реконструкцію даху у головній будівлі дитячого будинку. Надалі силами словацької сторони тут заплановано встановлення альтанок, побудову парковки та висадження зелених насаджень.

Самі ж будинки зведено за кошт благодійного фонду “Карітас Чеської Республіки”.

Під час урочистого відкриття містечка, голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко подякував за реалізацію проекту усім причетним: від проектантів до меценатів та комунікаторів. Він також зазначив, що цей модульне містечко у Середньому – яскравий приклад міжнародної співпраці та підтримки. Зокрема – підтримки урядів Словаччини та Чеської Республіки через благодійні фонди. Він також висловив упевненість у тому, що це – не останній проект такого типу на Закарпатті.

Закарпатська облрада

 

23 червня 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів