Наскільки важливим є освітлення в дизайні інтер'єру?

Наскільки важливим є освітлення в дизайні інтер'єру?
Чи можливо створити дизайн-проект без урахування освітлення? Звичайно, ні! Правильно підібране освітлення змінює та перетворює простір, створює затишок та комфорт, задає атмосферу всьому інтер'єру.

 

Одне основне джерело світла у вигляді люстри під стелею залишилося у минулому. Освітлення може змінити будь-яку обстановку, тому воно є вкрай важливим компонентом дизайну інтер'єру. Крім природного світла в сучасних інтер'єрах використовуються:

  • Базове штучне освітлення у вигляді різноманітних освітлювальних приладів на стелі;

  • Точкове робоче освітлення виділяє певні зони – робочу, обідню, зону для відпочинку, сну тощо;

  • Декоративне освітлення підкреслює різноманітні області для створення глибини та висоти, затишних куточків та привернення уваги до певних місць.

Особливу увагу варто приділити останньому пункту, оскільки декоративне освітлення є трендом останніх років. У підсвічуванні повсюдно використовується світлодіодна стрічка – їй немає рівних за довговічністю, енергоефективністю та невибагливістю в обслуговуванні. Плінтус з підсвіткою, світлодіодний тіньовий шов на стелі, вбудовані лінійні світильники – варіантів оформлення простору безліч.

Дизайнери рекомендують розташовувати світлові елементи в різних площинах і застосовувати різноманітні комбінації – бра, торшери, люстри, підсвічування ніш, меблів, предметів мистецтва, а також обов'язково приділити увагу підлозі, використовуючи, наприклад, алюмінієвий плінтус під ЛЕД стрічку. Відмінним рішенням стане можливість варіювати різними варіантами освітлення для різного часу доби за допомогою комбінації денного та штучного світла.

Якщо ви вирішили створити інтер'єр своєї мрії, в ньому обов'язково має бути світлодіодна стрічка, і рішення купити плінтус з підсвіткою точно буде виграшним. Компанія AluCreator пропонує широкий асортимент, а також допоможе підібрати саме ту модель, яка ідеально доповнить ваш дизайн-проект. Шукайте всю необхідну інформацію на сайті https://alucreator.com.ua/ua/! Вдалих покупок!

 

23 лютого 2023р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів