Найкращі шини для вашого електромобіля

 Найкращі шини для вашого електромобіля
Транспортні засоби на електричній тязі все більше завойовують ринок. Такі автомобілі відрізняються більшою екологічністю, не потребують заправки бензином, і мають ряд переваг перед старими моделями. Замість двигуна внутрішнього згоряння такі машини оснащені електродвигуном, який потрібно заряджати на спеціалізованих станціях. Кожен електродвигун має запас ходу, подібно до того, як в звичному бензомоторі залишається паливо.

 

Збільшити запас ходу електромобіля допоможуть покришки з низьким опором коченню. Такі комплектуючі дають можливість оптимізувати витрату палива і в традиційних авто. Однак для електрокара звичайні шини не підійдуть, і тому є ряд причин, про які говоримо нижче.

Навіщо електромобілям потрібні спеціальні шини

Основною відмінною рисою покришок для електрокарів є висока стійкість до зношування. Справа в тому, що такі транспортні засоби важче за рахунок батареї живлення. Крім того, такі машини мають високий крутний момент при розгоні, що сприяє швидкому стиранню шин.

Сьогодні багато світових виробників комплектуючих змагаються між собою в створенні кращих шин для електромобілів. Однак єдиний стандарт, якого повинні дотримуватися бренду при виготовленні спеціалізованих модифікацій шин, поки не вироблений. При виборі автогуми для електричної машини, потрібно взяти до уваги ряд параметрів:

  • високе і якісне зчеплення з дорожнім полотном;
  • знижений опір коченню;
  • відмінна керованість і маневреність на екстремальних ділянках траси;
  • високий протектор;
  • стійкість до зносу і великий термін експлуатації.

Багато відомих компаній, що випускають автогуму, намагаються знайти ідеальну формулу для створення кращих покришок для електромобілів. Такі комплектуючі повинні знизити енергоспоживання і збільшити показник запас ходу, забезпечити акустичний комфорт і поліпшити зчеплення авто на асфальті. Крім того, такі покришки повинні забезпечувати швидкий розгін, екстрене гальмування і маневреність в різних кліматичних і дорожніх умовах.

Згідно із задумом виробників, що розвивають ринок шин для електрокарів, автогума нового покоління повинна отримати особливі характеристики, головною серед яких повинна стати зносостійкість і знижений опір коченню. Від цього буде залежати запас ходу і термін експлуатації комплектуючих.

Скільки коштують шини для електромобілів

Продукція для транспортних засобів з електродвигуном сьогодні доступна в різних цінових категоріях. Можна підібрати і більш бюджетні варіанти, і покришки класу преміум. Щоб дізнатися, що пропонує вітчизняний ринок, можна вивчити пропозиції в різних інтернет-магазинах. Це позбавить вас від необхідності їздити в автосалони і витрачати час на відвідування фізичних магазинів.

На сайті Інфошина представлений великий асортимент покришок, які можна встановити на електромобіль. Всі вони відповідають передовим стандартам і вимогам ринку. За допомогою системи фільтрів можна розподілити товари по марці і моделі авто, по сезонності, по бренду-виробнику і за ціною. Також ви можете отримати консультацію співробітників магазину, якщо у вас виникли питання в процесі підбору. Це зручний і швидкий спосіб знайти комплектуючі, які підходять саме вам, і за характеристиками, і за вартістю.

Що слід враховувати при виборі шин для вашого електромобіля

При розробці покришок для електромобілів в першу чергу враховується опір силі кочення. Дане явище являє собою опір руху, яке виникає при зіткненні шини з покриттям, тобто опір коченню одного тіла по поверхні іншого. В даному випадку можуть виникнути проблеми, а саме, деформація автошини, яка виступає в ролі катка, і опорної поверхні. Чим менше тертя кочення, тим менше зусилля доводиться докладати двигуну для проходження відстані. Чим менше зусиль, тим, відповідно, менше споживання енергії, якщо йдеться саме про електромобілі. У зв'язку з особливостями звичайних і електричних авто, опір коченню буде впливати на економію палива по-різному.

Головною відмінністю електрокарів є низька вартість обслуговування. Разом з тим, такі авто мають підвищену вагу через велику вагу батареї і більш високий крутний момент при розгоні і прискоренні. Ось чому шини на електромобілях набагато швидше зношуються. Досвід показує, що на таких типах транспортних засобів міняти гуму потрібно кожні 25 тисяч кілометрів.

З вищесказаного випливає, що електрокарам потрібні спеціалізовані шини. Звертати увагу слід не тільки на характеристики безпеки, але і на опір коченню. В ході тестів, які проводили незалежні експерти, з'ясувалося, що, наприклад, модель Goodyear EfficientGrip Performance показує найкращі результати. Ці покришки показали високу стійкість до зношування, а також відмінний опір коченню. Проведені випробування були покликані виявити найкращі варіанти покришок для електрокарів. Адже енергоефективність важлива і для авто з бензиновими двигунами, однак, у випадку з електричними цей фактор набуває підвищеної актуальності.

У зв'язку з активним розвитком технологій електромобілів, багато виробників гуми орієнтуються саме на енергоефективність своєї продукції. Саме ця характеристика стає ключовою при розробці тих чи інших транспортних засобів. В майбутньому саме паливна економічність стане однією з основних характеристик автомобільних покришок.

ТОП10 найкращих шин для електромобілів 2022 року

Визначившись з ключовими характеристиками комплектуючих для електрокарів, можна перейти до рейтингу кращих моделей. Нижче ми зібрали лідерів сегменті шин для авто з електромотором.

Continental Contiecocontact 6. Ідеальний варіант для щоденних поїздок по місту. Протектор забезпечує відмінний контакт з дорожнім полотном в будь-яку погоду. Преміальний склад компаунда дозволяє домогтися необхідної економічності і адаптуватися до будь-яких погодних умов.

Bridgestone Blizzak Revo GZ. Тихі і м'які шини для зими показали відмінні результати в межах міста, завдяки стійкості до зносу при постійних гальмуваннях і розгоні. Висока курсова стійкість, швидке гальмування навіть на пухкому снігу.

Goodyear Efficientgrip Performance 2. Покращена формула компаунда підвищила опір коченню, що дозволило ще більше знизити витрату енергії. Виробники спроектували протектор таким чином, щоб домогтися максимального акустичного комфорту.

Michelin X-Ice North 4. Тихий і плавний хід, стабільна поведінка на крижаній кірці і пухкому снігу, висока керованість і прохідність, акустичний комфорт – ось основні переваги цієї шипованої шини.

Hankook K435 Kinergy Eco 2. Південнокорейський бренд піклується про те, щоб його продукція займала лідируючі позиції на ринку і відповідала передовим вимогам. В даному випадку вийшла екологічна модель, яка забезпечує максимальну економію енергії.

Yokohama Ice Guard IG55. Покришка з високими показниками прохідності показує відмінні результати на сніговій каші. Підійде для зимового бездоріжжя.

Michelin Energy XM2. Преміальна асиметрична шина для літа підійде для доріг з низькою якістю покриття.

Goodyear Ultra Grip Ice+. Тиха, м'яка, комфортна гума підійде і для міста, і для регіональних трас. Укріплені боковини протистоять деформацій і механічних пошкоджень.

Bridgestone Ecopia EP300. Володіє високими тепловідвідними властивостями, забезпечує відмінне зчеплення на мокрій трасі, стійка до стирання.

Dunlop SP Winter Ice 03. Добре тримає трасу, забезпечує відмінне зчеплення з поверхнею будь-якої якості, відрізняється тихим ходом і м'яким компаундом.

 

11 грудня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів