Торік в області форму власності змінили 135 об’єктів

Найбільше з них належить до комунальної та державної власності

 

Протягом 2005р. в області форму власності змінили 135 об’єктів, з яких 10 належало до державної та 125 – до комунальної власності, оціночною вартістю 12,0 млн.грн. Питома вага приватизованих об’єктів склала 2,4% від загальної кількості по країні.
Роздержавлено 130 об’єктів групи А, три об’єкти незавершеного будівництва та два – групи Ж (об’єкти соціально-культурного призначення). Крім того, приватизовано окреме індивідуально визначене майно чотирьох підприємств, про що укладено чотири нотаріально посвідчених договори купівлі-продажу.

Від продажу об’єктів очікувалось одержати 13,3 млн.грн., у т.ч. від продажу на пільгових умовах – 7,9 млн.грн. Реформування власності, як і у 2004 році здійснювалося виключно за грошові кошти.
Процес реформування власності майна підприємств, установ, організацій здійснювався в основному шляхом викупу – 64,4%, в загальному по країні – 65,3%.
Більше половини об’єктів державної власності продано на аукціоні, решта викуплено, 67,2% об’єктів комунальної власності приватизовано шляхом викупу, 25,6% – продано на аукціоні, решта – за комерційним конкурсом.
За видами економічної діяльності найбільше приватизовано об’єктів оптової та роздрібної торгівлі, включаючи об’єкти торгівлі транспортними засобами та послуг з їх ремонту – 23,7%, сфери послуг – 14,1%.
Найбільше приватизовано об’єктів у містах Ужгород – 26,7%, Мукачево – 23,0%, Виноградівському та Тячівському районі – по 8,9%.
З початку процесу приватизації (з урахуванням вилучених, з якими розірвано договір купівлі-продажу) в області реформовано 2493 об’єкти, з них 15,2% – державної та 84,8% комунальної власності. Крім того, приватизовано 4 об’єкти групи Е (продаж акцій, що належать державі у статутних фондах господарських товариств, розташованих на території України або за кордоном).
Майже чверть приватизованих об’єктів припадає на м.Ужгород. Серед районів таких об’єктів найбільше у Виноградівському, Рахівському, Тячівському та Ужгородському.
Здебільшого на приватизацію виноситься майно структурних підрозділів, в основному приміщення та будівлі.

При реформуванні об’єктів державної власності частіше застосовувався продаж акцій відкритих акціонерних товариств (43,7%), комунальної – викуп (57,7%) та продаж на аукціоні (18,6%), повідомили з Головного управління статистики в Закарпатській області.
Вл. інф.

 

02 травня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів