У І кварталі знизили обсяги виробництва понад 38 відсотків закарпатських підприємств

На розвиткові економіки області негативно позначаються проблеми структурних деформацій

 

Згідно з підсумками підсумки соціально-економічного розвитку області за І квартал поточного року, на розвитку економіки області негативно позначаються проблеми структурних деформацій, зниження інвестиційної активності суб’єктів підприємництва, недостатнє використання наявних можливостей й ресурсів місцевими органами виконавчої влади. Наприклад, допущено спад виробництва промислової продукції в галузях, які працюють в основному на власній сировинній базі – добувній промисловості та промислововсті з виробництва деревини на виробів з неї, у містах Берегово та Чоп, Берегівському, Великоберезнянському, Мукачівському, Рахівському та Тячівському районах. Порівняно з січнем-березнем минулого року знизили обсяги виробництва понад 38 відсотків загальної кількості підприємств, зокрема дві третини – у Берегівському районі, 60 відсотків – у Великоберезнянському, кожне друге – у містах Хуст, Чоп, Перечинському і Тячівському районах, кожне третє – в Іршавському і Рахівському районах.
Хоча середньомісячна заробітна плата у лютому зросла порівняно з аналогічним періодом минулого року, та все ж на 16,8 відсотка є меншою за середній рівень в Україні. У цій галузі допущено ще один недолік – заборгованість з виплати заробітної плати (станом на 1 березня 2006 року) зросла. Найскладніша з цим ситуація у Іршавському, Воловецькому, Тячівському та Рахівському районах.
З огляду на це, вирішено визнати незадовільною роботу Іршавської, Перечинської, Рахівської та Тячівської райдержадміністрацій у питаннях соціально-економічного розвитку цих регіонів. Також визнати незадовільною роботу кількох управлінь облдержадміністрацій, а саме: головного управління праці та соціального захисту населення, управління у справах молоді та спорту, управління капітального будівництва. Роботу головного управління агропромислового розвитку визнано недостатньою.
Крім того, відповідним райдержадміністраціям та міськвиконкомам, за результатами підсумків, дано ряд доручень, аби виправити ситуацію, що склалася в районах області в тій чи іншій галузі, повідомляє прес-служба ОДА.

 

01 травня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів