Нарешті ужгородцям включили гарячу воду

ЧИ НАДОВГО — ВИРІШУВАТИ ЇМ САМИМ

 

Як уже повідомлялося, несподіване відключення гарячої води в Ужгороді спричинив низький рівень розрахунків мешканців міста за тепло та гарячу воду. У свою чергу, тепловики заборгували обласним електромережам, які, відповідно, припинили постачання струму на котельні КП “Ужгородтеплокомуненерго”. Тоді ж міська влада почала працювати над тим, щоб знайти вихід із кризової ситуації.

Олексій МЕГЕЛА, “Ужгород”

За словами першого заступника міського голови Володимира Бобкова, проводилися численні переговори із обленергомережами і санаторами комунального підприємства “Ужгородтеплокомуненерго”. У врегулюванні цього питання ужгородська влада виступала як третя особа, бо жодна із цих структур не має прямого підпорядкування місту. До речі, тепловики за рішенням суду давно визнані банкрутом, а їхнє підприємство перебуває в стадії санації. Тобто фактичним керівником “Ужгородтеплокомуненерго” є не його перший адміністратор, а санатор, призначений судом. У ході переговорів сторони таки домовилися і підписали договір між ВАТ “Закарпаттяобленерго” та КП “Ужгородтеплокомуненерго”, в якому закладено механізм щомісячного погашення заборгованості тепловиків перед енергетиками. І нарешті сталося те, чого так чекали мешканці ужгородських багатоповерхівок, — цього тижня “Ужгородтеплокомуненерго” таки включив гарячу воду.

Зараз борг тепловиків становить приблизно 1 млн. 600 тис. грн., вони накопичилися в основному за останні три місяці. За умовами договору їх реструктуризовано до вересня цього року, і “Ужгородтеплокомуненерго” зобов’язане сплачувати понад 300 тис. грн. щомісячно. Зрозуміло, що ця сума для КП є величезною, і вчасно її погашати майже нереально. Окрім усього, ВАТ “Закарпаттяобленерго” знову офіційно попередило тепловиків, що в разі недотримання останніми графіка погашень заборгованості 25 квітня о 10.00 енергетики опломбують усі лічильники котелень. На жаль, платіжна дисципліна ужгородців останніми тижнями кращою не стала, тож можна вважати, що ситуація залишатиметься напруженою та незадовільною.

Тому ужгородська міська рада звертається до городян із проханням вчасно розраховуватися перед постачальниками за енергоносії. Якщо цього разу правдами і неправдами це питання таки вдалося владнати, то наступного — навряд чи.

Ужгород

 

30 квітня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів