Закарпатгаз назвав попередню причину загибелі бабусі та дитини на Берегівщині

Закарпатгаз назвав попередню причину загибелі бабусі та дитини на Берегівщині
Наразі і досі триває розслідування та з’ясування обставин інциденту, але вже відома попередня причина загибелі людей.

 

Раніше ми писали, що в одній з квартир у селищі Королево було виявлено тіла жінки та її 12-річного онука. Тоді Головне управління ДСНС України зазначало, що вони отруїлися чадним газом.

У прес-службі АТ «Закарпатгаз» зазначають, попередньо встановлено, що газовий котел, який використовувала родина, був у несправному стані.

"Технічне обслуговування газових приладів та внутрішньобудинкових газових мереж – не чиясь примха, а критично необхідні дії, від проведення чи непроведення яких нерідко залежить життя людей", - зазначають у Закарпатгазі.

Чадний газ – це продукт неповного згоряння природного газу. Він та інші сполуки утворюються в процесі роботи газового обладнання для опалення. За правильної роботи газового котла чадний газ разом з іншими продуктами горіння виводиться з приміщення через димохід.

Існує кілька причин, чому СО накопичується в повітрі у приміщенні. Це — неправильний монтаж, порушення герметичності, засмічення димоходу, обледеніння зовнішньої частини димоходу в зимовий період, встановлення потужної електричної витяжки у приміщенні з котлом тощо. Але найчастіше витік СО відбувається саме через вихід за ладу тих частин газового котла, які відповідають за вивід продуктів горіння з приміщення, несправність засобів безпеки котла або несанкціонованого втручання в конструкцію газового приладу.

Вмикаючи газові прилади для опалення, слід бути особливо уважним: при вологій та вітряній погоді у димових та вентиляційних каналах може погіршуватись тяга. Інколи виникає зворотна тяга. В такому випадку користуватися газовим котлом категорично заборонено.

 

29 вересня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів