Закарпатьска інфляція гірша за загальноукраїнську

Індекс споживчих цін (інфляції) в області у січні п.р. склав 101,5%, в країні 101,2%.

 

Темп приросту цін на послуги, у порівнянні з рівнем грудня 2005 року склав 3,3% і випереджав приріст цін на продовольчі товари, який становив 1,2%.
Однакові тенденції зміни цін на товари та послуги відмічено, як по області, так і по країні в цілому.

Ціни на продовольчі товари у січні п.р. порівняно з рівнем грудня 2005р. зросли на 1,2%. У 1,1 раза подорожчали овочі. На 5,9% зросли ціни на фрукти, на 2,7 – яйця, на 1,7– картопля, на 1,3% – цукор. У січні п.р. найвища середня роздрібна ціна у торговій мережі склала 4,03 грн. по м.Ужгород за кілограм, найнижча 3,65 грн. – у м.Мукачево. Знизилися ціни на олію соняшникову, рибу і морепродукти, оселедці, крупи і бобові.

У січні 2006р. до рівня грудня минулого року індекс цін на непродовольчі товари склав 100,0%. Ціни на непродовольчі товари у січні п.р. були відносно стабільними за винятком цін на друковані видання, одяг і білизну, трикотажні вироби. Водночас на ринку нафтопродуктів ціна на бензин та дизельне паливо знизилася на 0,3%, що обумовлено змінами цін нафтотрейдерів.

У січні п.р. індекс цін виробників склав 102,2%. Найвищий індекс цін склався у обробній промисловості 102,6% за рахунок підвищення цін у виробництві напоїв.

Внаслідок зростання цін у 1,2 раза у виробництві напоїв, на 4,8% у м’ясній промисловості, на 4,0 – у виробництві молочних продуктів, ціни в цілому на продукцію харчової промисловості та перероблення сільськогосподарських продуктів зросли на 11,4%.

Головними з факторів, які впливали на зростання індексів цін виробників у січні п.р., були зміни цін на сировину та паливно-мастильні матеріали, повідомили в Головному управлінні статистики в Закарпатській області.

 

27 квітня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів