Закарпаття: зріс приріст промвиробництва

Найкраще попрацювали підприємства міста Мукачево, Виноградівського, Рахівського, Свалявського, Ужгородського, Іршавського, Воловецького та Хустського районів

 

За січень п.р. приріст промислового виробництва до січня минулого року склав 5,5%, при середньому зниженні по країні на 2,9%.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року темп приросту знижено на 34,8 в.п.

Зростання обсягів виробництва досягнуто за рахунок підприємств харчової промисловості та перероблення сільськогосподарських продуктів, машинобудування, хімічної промисловості та виробництва електроенергії.

Підприємствами легкої промисловості обсяги виробництва знижено на 2,5% внаслідок зменшення виробництва продукції з давальницької сировини ЗАТ "Ужгородська швейна фабрика", СП у формі ТОВ "Хустекс ЛТД", ТОВ фабрика жіночого одягу "Ле-Го Україна", ТОВ "Едельвейс-Лего".

За рахунок збільшення виробництва підприємством з іноземними інвестиціями ТОВ "Фішер-Мукачево", філією №8 ТОВ "Ено Меблі ЛТД" випуск продукції з деревини та виробів з неї зріс на 0,5%.
У машинобудуванні приріст склав 11,3%. Його одержано за рахунок ЗАТ "Єврокар", ТОВ "Ядзакі-Україна", ВАТ "Точприлад". Збільшено випуск автомобілів у 2,4 раза, трансформаторів електричних – у 1,7 раза, вдвічі – газомірів.

Серед адміністративних районів виробництво продукції збільшено на підприємствах міста Мукачево, Виноградівського, Рахівського, Свалявського, Ужгородського, Іршавського, Воловецького та Хустського районів. Одночасно, при зростанні обсягів промислового виробництва, питома вага продукції трьох останніх районів у загальнообласному обсязі є незначною, відповідно, вони суттєво не впливають на загальний показник області, повідомляє Головне управління статистики в Закарпатській області.

 

25 квітня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів