Закарпатцям - про нові умови експорту ягід до ЄС

Закарпатцям - про нові умови експорту ягід до ЄС
Фахівці ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області нагадують про нові вимоги до експортерів ягід до країн-членів Європейського союзу. Як відомо, експорт українських ягід до ЄС зростає. Значна частка експортованої продукції належить операторам ринку в Закарпатській області.

 

Відповідно до додаткових рекомендацій інспекторів Генерального Директорату Європейської комісії з питань охорони здоров’я та безпечності харчових продуктів, наданих за результатами аудиту з метою оцінки існуючих систем контролю мікробіологічного забруднення харчових продуктів нетваринного походження, призначених для експорту до Європейського союзу в Україні, та й в Закарпатті здійснюється відбір і дослідження ягід (лохини, чорниці дикоростучої, терну, малини) на мікробіологічні показники. У зв’язку зі збільшенням операторів ринку, які здійснюють експорт вищенаведеної продукції, щомісячно буде переглядатись список спроможних до експорту операторів ринку та додатково плануватиметься дослідження продукції з метою відповідності Європейським вимогам.

Головна умова для успішного експорту – дотримання зобов’язань, контроль безпечності харчових продуктів та процесів, за які підприємство відповідає. Загальні санітарно-гігієнічні норми ЄС вимагають, щоб виробники на всіх етапах розробляли відповідні процедури на основі принципів аналізу ризиків та критичного контрольного пункту (HACCP), тобто весь бізнес в ланцюжку поставок повинен мати сертифікацію HACCP (або еквівалентну).

Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області

 

15 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів