Закарпаття як завжди прославилось митницею

Під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України Станіслава Сташевського відбулось засідання Міжвідомчої координаційної ради з питань боротьби з контрабандою.

 

На черговому засіданні розглядався стан виконання заходів щодо організації протидії та припинення контрабандної діяльності, питання захисту економічних інтересів України при ввезенні на митну територію нашої держави продукції сільського господарства через морські порти, автомобільним і залізничним транспортом, а також ефективність роботи міжвідомчих мобільних груп щодо боротьби з контрабандою.

Враховуючи той факт, що найбільші об’єми контрабандних товарів завезених в Україну в першому кварталі поточного року становили харчові продукти, особливо м’ясопродукти, члени ради приділили особливу увагу розгляду цієї проблеми. В цьому контексті заслухано інформацію Державної митної служби про затримання великих обсягів такої продукції на західній ділянці українського кордону, а також доповідь Державної прикордонної служби про виявлення масштабних порушень в роботі регіональних ветеринарних служб. Як приклад, керівник відомства навів факт протиправних діянь працівниками ветеринарної служби на контрольно-пропускному пункті "Ужгород". Згадані посадовці дозволили ввезення на територію України 12 одиниць транспорту з м’ясопродуктами сумнівного походження, яка була зупинена прикордонниками. Подібний випадок мав місце і в Одеському порту, коли працівники ветеринарної служби допустили ввезення 335 рефрижераторних контейнерів з м’ясом. В результаті подібних дій відбулось накопичення значної кількості м’ясопродуктів сумнівного походження, зокрема в Одеському та Іллічівськом портах.

 

21 квітня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів