В Ужгороді, спільно з Дармштадтом, працюють над проєктом рекультивації полігону твердих побутових відходів

В Ужгороді, спільно з Дармштадтом, працюють над проєктом рекультивації полігону твердих побутових відходів
Впровадження проєкту «Внесок у стале поводження з муніципальними відходами у м. Ужгород», зокрема затвердження плану роботи на вересень-грудень поточного року і технічного завдання для проведення тендеру з аналізу чинної системи поводження з відходами, обговорили напередодні під час засідання робочої групи в Ужгородській міськраді.

 

У зустрічі взяли участь заступники Ужгородського міського голови Юрій Рахівський та Василь Пинзеник, начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій Вікторія Тарахонич, заступниця директора департаменту міської інфраструктури-начальниця управління житлово-комунального господарства Олександра Турянчик, начальниця відділу благоустрою цього департаменту Оксана Пайда, голова громадської організації «Партнерське об'єднання «Ужгород-Дармштадт», менеджерка проєкту «Внесок у стале поводження з муніципальними відходами в м. Ужгород» Вікторія Синьо, начальниця відділу грантової роботи та інновацій Мирослава Іванцик, керівник КП «КШЕП» Олександр Тесленко, депутат Ужгородської міськради Віктор Качур.

Аналіз чинної системи поводження з відходами в Ужгороді є основоположною складовою проєкту, метою якого є необхідність розробки концепції збору та переробки міських і комерційних зелених відходів,  створення та забезпечення основи для ефективного функціонування системи управління відходами на інноваційних засадах, впровадження стратегічного планування, що передбачатиме виконання низки заходів.

Аналіз включатиме правові рамки діяльності у сфері відходів, соціально-економічну та демографічну характеристику міста, аналіз поточного стану управління відходами, аналіз складу відходів (муніципальні, промислові, медичні тощо, їхню енергетичну цінність, повторне використання), аналіз збору вторсировини, комерційні зелені відходи, аналіз довкілля, включаючи стан забруднення підземних вод, ґрунтів, атмосферного повітря, вплив на пожежну та епідеміологічну безпеку жителів, рекомендації щодо формулювання підходів до розширення роздільного збору вторинної сировини в Ужгороді тощо.

Окремо пропрацюються перспективи подальшої експлуатації або рекультивації ужгородського полігону твердих побутових відходів у селі Барвінок Ужгородського району.

Після проведення тендерних процедур та визначення виконавця на відповідних етапах залучатимуться місцеві підприємства, фізичні особи, сфера діяльності яких пов’язана з відходами в Ужгороді.

Також серед питань, які піднімалися – визначення та затвердження місць встановлення пунктів збору для неформальних збирачів вторсировини і коспостерів у двох школах обласного центру (попередньо №№8 та 19), проведення інформаційних кампаній для школярів, студентів та жителів міста. Загалом від реалізації проєкту очікують покращення загальноміської стратегії поводження з твердими побутовими відходами.

Нагадаємо, проєкт реалізується у межах програми «Сталий місцевий розвиток через партнерські проєкти», який фінансують та координують німецькі Федеральне Міністерство економічного співробітництва та розвитку і ТзОВ Engagement Global – Служба ініціатив розвитку. Ужгород впроваджує цей проєкт у співпраці із німецьким містом-побратимом Дармштадтом.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

 

12 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів