Куріння та коронавірус. Чи є зв'язок між шкідливою звичкою й рівнем захворюваності

Куріння та коронавірус. Чи є зв'язок між шкідливою звичкою й рівнем захворюваності

 

Скажемо одразу: тютюн вам на користь не піде. Розповідаємо, як впливає на організм шкідлива звичка і що робити, коли все одно не можете кинути палити.

Міфи та правда про цигарки й хвороби

Останнім часом в мережі активно шириться думка про те, що курці рідше хворіють на коронавірусну інфекцію та переносять її набагато легше. Ми не знаємо, хто автор цього фейку, але з задоволенням поділимося результатами наукових досліджень з даного питання.

Китайські дослідники з міста Ухань, самого епіцентру смертельно небезпечної хвороби, встановили: насправді все з точністю до навпаки. Група лікарів спостерігала за 78 хворими, і серед тих, хто палить, ризик отримати ускладнення у вигляді пневмонії був вищим на 14%. Якщо йдеться про пацієнтів поважного віку, загрози тільки зростають.

Аналогічний результат отримала також група медиків з Іспанії, яка трохи раніше вивчала вплив паління на ризик ускладнень у курців, що хворіють на грип. Виявилося, що такі пацієнти значно частіше потребують госпіталізації й важче переносять хворобу.

Отже, куріння ослаблює дихальну систему, робить організм більш чутливим до вірусів. Це стосується також Covid-19.

Що робити, якщо кинути не виходить

Ті, хто дбає про своє здоров'я, напевно, замислилися над тим, як позбутися шкідливої звички. Але зав'язати з тютюнопалінням не так просто. Краще почати з вибору безпечної альтернативи. Наприклад, замовити одноразки в Одесі https://vandalvape.com.ua/odnorazovi-pod-system/odnorazovi-pod-sistemi-v-odesi. Мережа вейп шопів Vandal Vape доставляє продукцію в усі регіони, де працюють відділення «Нової Пошти».

Чому саме одноразова сигарета? Хоча дослідження девайсів і їхнього впливу на організм триває, наразі абсолютно точно зрозуміло: це найбільш безпечна альтернатива традиційному курінню. Пристрій заправлений сольовим нікотином — речовиною, яка всмоктується в кров досить швидко. Спрага вгамовується буквально за кілька затяжок. Залежно від потужності одна електронна сигарета замінює пачку-дві тютюнових виробів.

Чому цей варіант безпечніший, якщо порівняти з тютюном? Тому що всередині електронної сигарети знаходиться рідина, до складу якої входять компоненти:

  • дистильована вода;
  • гліцерин;
  • пропіленгліколь;
  • нікотин;
  • ароматизатор харчовий.

Практично всі ці речовини широко застосовуються у фармакології та харчовій промисловості, вони не становлять серйозної загрози здоров'ю. Нікотин має найвищий ступінь очищення, до того ж його міцність можна поступово знижувати — ось вам і шлях до цілковитої відмови від куріння.

Пар від електронних девайсів, на відміну від диму, що містить кілька тисяч токсичних сполук, значно скромніший за своїм хімічним складом. У ньому немає канцерогенів, токсинів, чадного газу та інших продуктів горіння. А це означає, що негативний вплив на здоров'я набагато менший.

Які ще бонуси отримає людина, котра перейшла з сигарет на вейпи, окрім поліпшеного самопочуття та меншої вразливості до вірусів? Не зайвим буде сказати про комфорт. Пар не осідає на одязі, волоссі, побутових предметах, швидко розсіюється як на вулиці, так і в приміщенні.

До того ж одноразові сигарети — це зручно. Ніякого обслуговування, тільки паріння задля задоволення. В онлайн-магазинах можна знайти девайси, заправлені рідиною на будь-який смак, зокрема «нульовку», жижку без нікотину. Як тільки досягнете цього рівня, значить, от-от зможете взагалі розпрощатися зі згубною звичкою.

 

12 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів