Закарпаття: завдяки бездіяльності обласної влади знищується місцевий виробник

Ситуація, коли в один ряд були поставлені і потужні виробники вина і невеличкі господарства, є згубною для виноробної галузі краю.

 

Із 26 підприємств області, що займаються переробкою плодів та винограду, придбати ліцензію на розлив власної продукції нині можуть тільки три – “Айсберг”, “Квадро” і “Котнар”. Решті ж підприємств – заплатити за ліцензію 250 тисяч гривень – недозволена розкіш. Із магазинів вже зникла продукція таких відомих заводів краю як Бобовищанський, Мужіївський та багатьох інших
Ситуація, коли в один ряд були поставлені і потужні виробники вина і невеличкі господарства, є згубною для виноробної галузі краю.

На жаль ні пан Гаваші - губернатор краю, ні пан Кічковський - голова облради не задумалися над тим що саме з їхніми іменами буде повязано знищення виноробної галузі Закарпаття.

Але з метою ввести диференційований розмір вартості ліцензії на розлив вина Президент України Віктор Ющенко дав доручення винести на розгляд Верховної Ради України відповідні зміни до Закону України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”. На пропозицію Президента вартість ліцензії для підприємств первинного виноробства коштуватиме 25 тисяч гривень, а вина виноградного та плодово-ягідного – 50 тисяч гривень (при обсягах розливу менше 100 тисяч декалітрів). Причому, якщо обсяги вина, яке розливає підприємство, сягають від 100 тисяч до 250 тисяч декалітрів, то вартість ліцензії зростає до 100 тисяч гривень.

 

20 квітня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів