На Закарпатті справу розграбування надр компанією олігарха рф скеровано до суду

На Закарпатті справу розграбування надр компанією олігарха рф скеровано до суду
Завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом викритої СБУ злочинної діяльності одного з підприємств Закарпаття, причетного до незаконного видобутку та продажу цінної породи корисних копалин – на близько 270 млн грн.

 

Оборудку організували представники компанії, що входить до іноземного будівельного концерну, акціонером якого є один із російських олігархів, внесених до санкційного списку РНБО.

За даними слідства, компанія безконтрольно продовжувала роботи з видобутку андезиту після припинення дії відповідних державних ліцензій. І так само без жодних дозволів реалізовувала сировину місцевим підприємцям.

В основу скерованого до суду обвинувального акту покладено зібрану правоохоронцями доказову базу щодо протиправної діяльності представника цього підприємства.

Документування оборудки здійснювало Управління СБУ в Закарпатській області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР Нацполіції, слідчими ГУ НП в Закарпатській області за процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Закарпатської обласної прокуратури.

Пресслужба УСБУ в Закарпатській області

 

10 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів