На Закарпатті зросла ціна на капусту

На цьому тижні в обласному центрі Закарпаття, м. Ужгород, на 15% зросли ціни на капусту білокачанну на роздрібних ринках, повідомила тижневику "Агроогляд: овочі та фрукти" спеціаліст з ринкової інформації Закарпатського представництва Проекту аграрного маркетингу Людмила Дзямко.

 

Ціна капусти високої якості за тиждень зросла з 3,5 до 4 грн/кг. Причиною підняття цін є зменшення пропозиції капусти білокачанної в регіоні та затримка постачання ранньої капусти, говорить спеціаліст. Крім того, передсвяткове підвищення попиту ще більше стимулювало підвищення ціни.

Як повідомляв тижневик "Агроогляд: овочі та фрукти", масово рання капуста з Закарпаття почне надходити тільки на початку травня з парників, у середині травня очікується постачання ранньої капусти з полів. Виробники ранньої капусти радіють підвищенню цін на капусту минулорічного врожаю, вважаючи, що чим більша ціна на капусту минулорічного врожаю, тим вищою буде й ціна на ранню капусту.

Минулого року в середині травня в період масового надходження на ринок ранньої капусти склалась ситуація, коли ціна на ранню капусту дорівнювала ціні капусти минулорічного врожаю. Цього року, можливо, ситуація повториться, оскільки ранньої капусти на ринок буде поставлено відчутно більше, ніж торік, а попит хоч і зріс, але не так суттєво. Втім, ціни на ранню капусту можуть триматися завдяки експорту капусти за межі України, про що деякі закарпатські фермери вже ведуть переговори.

http://www.lol.org.ua/ukr/showart.php?id=35387

 

19 квітня 2006р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів