Конфісковані у контрабандистів на Закарпатті безпілотники передали ЗСУ

Конфісковані у контрабандистів на Закарпатті безпілотники передали ЗСУ
Рішення про конфіскацію та подальшу передачу на потреби ЗСУ стосується і дронів, які належать цивільним, оскільки в області також фіксують випадки порушень заборони піднімати у повітря дрони під час воєнного стану.

 

Про відправку безпілотних літальних апаратів на потреби розвідників увечері вівторка, 2 серпня, у своєму телеграм-каналі повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита. За його словами, кілька безпілотників уже готові до доставки на передову: "Перші конфісковані БПЛА в порушників державного кордону й пускові установки готуються до відправки на фронт для наших розвідників. Дякую за оперативну роботу співробітникам УСБУ в Закарпатській області та прикордонникам 27-го прикордонного загону".

Наміри щодо передачі конфіскованої аеротехніки на передову голова Закарпатської ОВА повідомив ще 27 липня, після відповідного рішення ради оборони закарпаття, уточнивши, що в області побільшало порушень, що стосуються контрабанди сигарет, зокрема, безпілотниками, які можна отримати лише під спецзамовлення.

"Спостерігаємо активізацію спроб переміщення через державний кордон на Закарпатті контрабандних тютюнових виробів за допомогою безпілотних літальних апаратів, квадрокоптерів та іншої аеротехніки. Це дороговартісне обладнання можна отримати лише під спецзамовлення. Враховуючи ці обставини, Рада оборони області рекомендувала конфіскацію такої аеротехніки у порушників з подальшою передачею за рішенням до наших ЗСУ в райони ведення бойових дій", – заявив Віктор Микита.

Також голова Закарпатської ОВА додав, що рішення про конфіскацію та подальшу передачу на потреби ЗСУ стосується і дронів, які належать цивільним, оскільки в області також фіксують випадки порушень заборони піднімати у повітря дрони під час воєнного стану.

 

03 серпня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів