Професор з окопу Федір Шандор узяв участь у Другому саміті перших леді та джентльменів (ВІДЕО)

Професор з окопу Федір Шандор узяв участь у Другому саміті перших леді та джентльменів (ВІДЕО)
З ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської 23 липня пройшов Другий саміт перших леді та джентльменів. Захід відбувся у форматі телемосту між різними країнами світу: Україною, Польщею, Бельгією, Великою Британією та США. До України на саміт прибули дружини Президентів Латвії та Литви Андра Апіне-Левіте і Діана Наусєдєнє.

 

Прикметно, що на масштабному міжнародному форумі виступив і наш "професор з окопу" – завідувач кафедри соціології та соціальної роботи, доктор філософських наук Федір Шандор. У своєму виступі професор підкреслив важливість освіченості в сучасному світі, навів жахливі наслідки неосвіченості на прикладі зазомбованих орків-paшиcтiв, поділився власним баченням освіти, зокрема онлайн, у воєнний час та після Перемоги. Більше – у відео.

Другий Саміт перших леді та джентльменів покликаний привернути увагу світу до війни, яка вже п’ятий місяць відбувається в центрі Європи. Головна тема цьогорічного заходу – людина. Адже саме збереження й відновлення людського капіталу є запорукою успішної відбудови країни.

Свою участь у саміті підтвердили світові знаменитості: Посол доброї волі ЮНІСЕФ Девід Бекхем, знані актори Річард Ґір, Ештон Катчер та Міла Куніс, всесвітньо відомий журналіст Пірс Морган та політичні особи світового значення.

У межах заходу перша леді України проведе збір коштів на автомобілі швидкої медичної допомоги типу С, які сприятимуть збереженню життів тисяч людей в Україні. Збір відбуватиметься через фандрейзингову платформу United24. Такі автівки обладнані всім необхідним, щоб доправити до лікарні важкопоранених: кисневими балонами, кардіомоніторами та дефібриляторами, електрокардіографами та апаратами штучної вентиляції легень. Приблизна вартість одного такого автомобіля – 100 тис. євро.

Саміт транслюють і висвітлюють у понад 20 країнах, зокрема в Німеччині, Франції, Великобританії, США, Італії, Австрії, Польщі, Японії, Латвії, Литві, Бельгії, Іспанії, Нігерії, ПАР, Туреччині, Малайзії, Кіпрі, Лівані та Північній Македонії, Чорногорії, Естонії, Сінгапурі, Азербайджані, Чехії, Південної Кореї, Киргизстану, Індонезії, Фінляндії та інших, – повідомив Укрінформ.

 

26 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів