В Ужгороді презентують роман лауреатки „Коронація слова” Наталії Дурунди „Крижане полум’я

В Ужгороді презентують роман лауреатки „Коронація слова” Наталії Дурунди „Крижане полум’я
28 липня о 17:00 в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Ф.Потушняка (пр.Свободи, 16) відбудеться презентація книги Наталії Дурунди „Крижане полум’я”.

 

„Крижане полум`я” – своєрідний художньо-історичний екскурс у період радянсько-афганської кампанії. У часи скалічених доль і невиправ¬даного героїзму, сліз, втрат і навіки незагойних ран. У скелясті гори й розпечені піски, де, за мірками Кремля, ціна людського життя була воістину мізерною. У часи, які кривавими борознами зрізали не одну душу, але й не одну поєднали міцними дружніми узами. Бо хвилини й години пліч-о-пліч у бою не стираються з людської пам`яті” -йдеться в анотації.

Роман багатопластовий і багатовимірний. У ньому переплітаються біль і радість, любов і ненависть, вірність і зрада, честь і безчестя, пам’ять і безпам’яство, ніжність і жорстокість, розсудливість і глупота, добро і зло... Він охоплює значний відрізок часу, який вже став сучасною історією нашої країни: радянсько-афганська кампанія 1979-1989 рр., Майдан – Революція Гідності, російсько-українська війна, Донецький Аеропорт – Кіборги. Дія твору розпочинається з Афганістану, куди потрапляють служити два сільські хлопці, до того ж, ще й сусіди. Один з них – Захар Яровий, сильна духом особистість. Понад усе в бою цінує дружбу, але несподівано потрапляє в пастку. Трагічні події відбуваються перед очима його товариша Юхима, який на той час знаходиться у засідці. Першого вбивають душмани і забирають тіло. Несподіваний і різкий трагічний кінець одного із головних персонажів роману. Але то тільки на перший погляд, бо саме тут відбувається карколомний поворот у „тілі” текстової структури твору. Буктрейлер до роману можна переглянути за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=JWqYojmYqLI

 

22 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів