Через Закарпатську митницю переміщено майже 880 тис тонн зернових культур до Євросоюзу

Через Закарпатську митницю переміщено майже 880 тис тонн зернових культур до Євросоюзу
Завдяки вжитих спільних заходів з боку керівництва Закарпатської ОВА та Закарпатської митниці, на сьогодні збільшено пропуск та обсяги першочергової агропродукції та інших пріоритетних вантажів через кордон України до Євросоюзу.

 

Так, за період з 01.03.2022 по 21.07.2022 через пункти пропуску Закарпатської митниці переміщено понад 877 тис тонн зернових культур. Зокрема, 1948 - вантажівок-зерновозів та 13621 - залізничний вагон із зазначеною продукцією. Найбільший обсяг зерна було вивезено у червні-липні – понад 450 тис тонн.

Нагадаємо, у середині червня п.р. в Закарпатській ОВА відбулася міжнародна робоча зустріч за участі в. о. Голови Державної митної служби України В’ячеслава Демченка, Президента Фінансової адміністрації Словацької Республіки Іржі Жежулки та очільника області Віктора Микити.

У ході перемовин сторони обговорили важливе завдання, яке поставив Офіс Президента України перед виконавчою гілкою влади - пришвидшення експорту сільсько-господарської продукції до Словаччини та транзитом до країн ЄС через спрощений механізм оформлення таких вантажів.

Пресслужба Закарпатської митниці

 

22 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів