Розвідниця й альпіністка презентувала в Ужгороді свою книгу "Закарпатський Туристичний Шлях" (ФОТО, ВІДЕО)

Розвідниця й альпіністка презентувала в Ужгороді свою книгу "Закарпатський Туристичний Шлях" (ФОТО, ВІДЕО)
Книгу “Закарпатський Туристичний Шлях” представили в Закарпатській обласній науковій бібліотеці в Ужгороді. Авторкою видання є екскурсоводка, волонтерка та військова розвідниця Аліна Косовська. Жінка описала в книзі свій маршрут Закарпатським Шляхом, який тривав 5 тижнів.

 

Книгу “Закарпатський Туристичний Шлях” Аліна Косовська писала близько тижня. Сюди вмістила свої записки з експедиції Карпатами.

"Я робила під час маршруту замітки, а згодом вкомплектовувала це в книгу, тобто це такий щоденник маршруту літнього та зимового. Все, що стосувалося проходження маршруту: десь це були художні описи природи, а є і технічний опис складних ділянок маршруту, десь опис спорядження, досвіду роботи з ним, про проблеми, які виникали. Тобто все, що в мене було, і все, що може бути в тих, хто спробує також пройти маршрут. Це вже третій наклад книги. Перші два були по 200 примірників, а цей — 300", — розповіла авторка книги.

За словами Аліни Косовської, аудиторією її книги є екскурсоводи та туристи.

"Звісно, це туристична спільнота, ті, хто хоче пройти Закарпатський Туристичний Шлях і шукає для себе якийсь путівник, якісь поради про маршрут, відрізки, мапи, описи, місця ночівлі, там все це є. Так само книга буде цікава туристам-романтикам, котрим цікаво читати про те, як людина ходить в гори, що вона тоді відчуває", — сказала Аліна Косовська.

На презентацію книги прийшла екскурсоводка Юлія Новак. Вона розповіла: "Я побачила анонс у Facebook, оскільки стежу за життям Аліни Косовської, тому я прийшла. Цікавлюсь її життям, тому що дівчина неординарна, до того ж гори Карпати — це наше рідне, тому є інтерес до цього. Закарпатський Туристичний Шлях — це наші гори, наша природа, це така тема, що тим хто цим цікавиться, тим актуально буде".

Два примірники книги “Закарпатський Туристичний Шлях” купила Наталія Татунова.

"Придбала книги, бо я слідкувала за нею у Facebook, коли вона проходила літній маршрут, як вона готувалася до того, мені була цікава її особистість. Коли я дізналася, що вона вирушає в цю зимову подорож, тоді я вирішила з нею познайомитися. Я знала, що вона їде у Великий Березний, я зателефонувала їй, домовилися й поїхали до Невицького замку, я їй його показала. Так ми познайомилися. Тепер мені приємно було вдруге її побачити", — розповіла Наталія Татунова.

Придбати книгу “Закарпатський Туристичний Шлях” можна в самої Аліни Косовської. Гроші з продажу видання авторка віддає на потреби Збройних Сил України.

Закарпатський туристичний Шлях — найдовший гірський маршрут України протяжністю 398 кілометрів, який пролягає через масиви та вершини українських Карпат.

Цей маршрут взимку 2022 року пройшла Аліна Косовська.

Суспільне Закарпаття

 

13 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів