"Рослини для тих, хто далеко від дому": в Ужгороді вимушеним переселенцям роздавали кімнатні квіти

"Рослини для тих, хто далеко від дому": в Ужгороді вимушеним переселенцям роздавали кімнатні квіти
“Рослини, для тих, хто далеко від дому” — таку акцію для вимушених переселенців провели творчі волонтери на Набережній Незалежності в Ужгороді. Про це розповіла волонтерка Юлія Дуб. За її словами, ужгородці приносять квіти, які переселенці можуть брати безплатно.

 

Організаторка акції Юлія Дуб каже, що кімнатні квіти у горщиках вирішила роздати, аби підтримати вимушених переселенців в Ужгороді.

"Я прекрасно знаю, як це, коли гинуть рослини, тому що я три місяці вдома не була, приїжджала, буквально, на кілька днів і в мене всі мої тропічні рослини померли. Це дуже сумно. Мене теж підтримали люди, які займаються рослинами і мої рослини потроху почали відновлюватися. Зараз хочеться підтримати тих, людей які тут. Вони дуже стримано підходять до купівлі рослин. Адже вони не вдома. Але їм хочеться якогось затишку та зелені", — розповіла Юлія Дуб.

За її словами, квіти, як подарунок переселенцям, приносили і інші ужгородці. Серед них — Юлія Гайович.

"У мене було декілька разів таке, що до мене підходили люди, казали, що вони з Маріуполя, Херсону. Вони казали, що також вирощували таку рослину, і цей запах асоціюється з будинком. Тому якщо зараз якась людина підійде і для неї це буде радість, то для мене це буде такою ж радістю", — каже Юлія Гайович.

 
 

Серед тих хто взяв квіти — вимушена переселенка з Харкова Тетяна Руженко. Вона переїхала до Ужгорода з двома доньками.

"Там, де ми проживаємо зараз квітів немає. Ми взяли квітку, щоби нам щось нагадувало про дім. Я обов'язково її заберу додому", — розповіла Тетяна Руженко.

 

За словами волонтерки Юлії Дуб, кожен охочий міг залишити кошти у благодійній скринці для підтримки військових.

Суспільне Ужгород

 

11 липня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів