Всеукраїнську виставку художніх робіт «Це моя земля, це моя країна – Україна!» відкрили сьогодні в Ужгороді

Всеукраїнську виставку художніх робіт «Це моя земля, це моя країна – Україна!» відкрили сьогодні в Ужгороді
Виставку відкрили в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту. Мистецький захід присвятили Дню скорботи і вшанування пам’яті жертв війни.

 

На виставці представили 35 робіт 21 митця з різних областей України. Зокрема, це – Гейза Дьорке та Віра Грабар (Ужгород), Атілла Коприва (Мукачево), Олександр Шандор (Виноградів), Василь Дуб (Кострино); Віктор Стогнут та Андрій Шумський (Львів); Володимир Сандюк та Василь Красьоха (Івано-Франківськ); Микола Качур (Яремче); Єгор Дулін, Аліса Оніпченко, Микола Дьомін, Тетяна Очередько (Київ); Валерій Шматько та Костянтин Сугай (Харків); Ігор Василевський (Суми); Олександр Криушин (Полтава); Максим Кісільов (Олександрія); Олена Щукіна (Дніпро); Євген Черняковський (Одеса).

Як повідомив головний організатор виставки – голова благодійного фонду «Мистецька співдружність «Сьогодні» Юрій Дік, із приватної колекції якого й представлені ці картини, більшість робіт є результатом численних пленерів, що відбувалися в різні роки, зокрема, на Закарпатті. Тож особливістю виставки стало зображення красот нашого краю на полотнах митців із різних куточків України, а ще те, що кілька мистецьких шкіл об’єднані в єдину експозицію.

В офіційному відкритті виставки взяли участь директор департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської обласної державної адміністрації Євген Тищук, начальниця управління культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради Ольга Василиндра, представниця Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді Драгоміра Терновцова, директор Закарпатського музею народної архітектури та побуту Василь Коцан, голова Товариства словацьких митців Закарпаття Міхаел Пейтер.

Згадували у цей день і захисників, які віддали своє життя за Україну, зокрема ужгородця Віталія Постолакі – на виставку завітала його донька Дарина. Згадав свого друга і голова товариства «Просвіта» Павло Федака. Переглянути виставку можна до 10 липня.

Ужгородська міська рада

 

22 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів