На Закарпатті затримали службову особу сервісного центру МВС та експравоохоронця на одержанні хабаря

На Закарпатті затримали службову особу сервісного центру МВС та експравоохоронця на одержанні хабаря
На Закарпатті затримали службову особу регіонального сервісного центру МВС та його спільника, колишнього правоохоронця, на одержанні 2 400 доларів хабаря. Про це Суспільному повідомила речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк.

 

Сталося це 17 червня в Ужгородському районі. За сприяння у видачі необхідних документів Працівник РСЦ вимагав у закарпатця 2400 доларів США. Посередник за гроші мав вирішити питання позитивного експертного висновку щодо відсутності в автомобілі чоловіка змін кузова та агрегатів.

"За інформацією слідства, чоловіки організували схему з отримання грошей від громадян за можливість недотримання встановленої законодавством процедури та безперешкодно отримати низку послуг", — повідомила речниця.

Йдеться про видачу, обмін і підтвердження посвідчень водія, реєстрацію та постановку на облік транспортних засобів, видачу та зберігання номерних знаків. Вартість таких послуг працівників сервісного центру становила 100-200 доларів США з особи. Гроші отримував посередник і передавав службовцям.

Тепер правоохоронці розслідують і можливу причетність до справи й інших посадових осіб регіонального та територіального сервісних центрів, а також експертів Закарпатського НДЕКЦ МВС України.

За скоєне затриманим може загрожувати до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

 

18 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів