Понад 2 місяці на Закарпатті жили поліські коні, яких евакуювали з Київської області

Понад 2 місяці на Закарпатті жили поліські коні, яких евакуювали з Київської області
Понад 2 місяці на Закарпатті жили поліські коні, яких евакуювали з Київської області. Табун поліських коней повертається додому 14 червня. Про це Суспільному розповіла доглядальниця Марія Виноградова.

 

За її словами, коні жили в селі Сокирниця Хустського району понад 2 місяці на фермі буйволів, куди їх запросив власник Мішель Якобі. Евакуювали тварин волонтери громадської організації "Кінний рух"з села Прибірська Вишгородського району Київської області. Саме там займаються збереженням цієї породи.

Це Чорна. Вона найстарша у табуні поліських коней, які зараз живуть в селі Сокирниця Хустського району. За цією та за іншими тваринами доглядає інструкторка кінного туризму Марія Виноградова. Жінка каже: Чорну залишає біля будинку, інші коні живуть на полі. "Їй понад 20 років, приблизно 25, точніше ми не можемо сказати, це визначив ветеринар. Вона працює за призначенням. Я на ній їжджу оглядати табун, оглядаю огорожу, якої дуже багато, ми навіть їздимо в магазин. Я її підкувала. Це перший підкований поліський кінь, тому що в нас в Карпатах каміння, тому потрібно, щоб за копитами був захист і догляд. На Поліссі цього не роблять, тому що там пісок і копита не страждають", — каже жінка.

Суспільне Закарпаття

 

13 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів