"Мав бізнес в Ужгороді, але як тільки почалася війна, пішов у ЗСУ", — військовий 128-ї бригади Василь

"Мав бізнес в Ужгороді, але як тільки почалася війна, пішов у ЗСУ", — військовий 128-ї бригади Василь
Василь — солдат реактивного артилерійського дивізіону 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Чоловік займався підприємницькою діяльністю, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну пішов у військкомат, й за кілька днів потрапив до 128-ї бригади. Про військовослужбовця розповіли на Facebook-сторінці Закарпатського легіону.

 

"Мав бізнес в Ужгороді, але як тільки почалася війна, не міг всидіти дома, тому сказав дружині, що мушу йти в ЗСУ, а бізнес заморозив", — розповів Василь. Відношення до реактивної артилерії військовослужбовець не мав. Строкову службу, каже, проходив за іншою спеціальністю.

"Щодня їздимо на бойові виїзди, б’ємо ворога із реактивних систем залпового вогню "Град". Буває, що нас засікають із дрона й теж обстрілюють. Якось снаряди падали за 200 метрів від нашої машини, але все, слава Богу, обійшлося", — розповів солдат.

Василь родом з Міжгірського району (тепер Хустський район). У зоні бойових дій у вільний час грає на гітарі. "Написав уже кілька пісень і хлопці кажуть, що подобається", — каже військовослужбовець.

Також Василь куховарить. Каже: "Періодично готую закарпатські страви, і хлопці це цінують. Сьогодні, наприклад, приготував токан – страву із кукурудзяної крупи, сиру і шкварок".

Дома на Василя чекають дружина та 14-річна донька. "Я розумію, що спочатку ми маємо перемогти. І я знаю, що переможемо, ми тут тільки заради цього".

 

13 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів