80 компаній та близько 300 айтівців планують приєднатися до Закарпатського ІТ-кластеру, – голова ОВА

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне
Заявки на приєднання до закарпатського ІТ-кластеру подали 80 компаній та ще близько 300 айтівців. Про це на своєму Telegram-каналі повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

 

За словами голови Закарпатської ОВА, станом на 31 травня Закарпатський ІТ-кластер нараховував 50 компаній та 70 ФОП-ів. Наразі розглядають заявки охочих долучитися.

"Айтівці релокують бізнес здебільшого в Ужгород, Мукачево, Берегово, Хуст, Тячів. Але переїжджають і в села по всій області, адже переважно вони працюють віддалено", — йдеться у повідомленні Віктора Микити.

У Закарпатській ОВА повідомили, що IT-кластер Закарпаття був створений 5 квітня. До Наглядової ради увійшли представники Astound Commerce, SoftServe, Sigma Software, Genesis, 4TEAM, Telesens, ЕPAM, Intellias, SQUAD, Parimatch Tech, CANFLY та інші компанії.

За словами очільника області, учасників ІТ-кластеру звільнятимуть від військової служби. Таке рішення прийняли для підтримки ІТ-бізнесу та економіки у регіоні. Про відкриття реєстрації до ІТ-кластеру Закарпаття у області оголосили 16 квітня.

 

01 червня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів