В Ужгороді пройшла творча зустріч до ювілейних дат видатних закарпатських письменників

В Ужгороді пройшла творча зустріч до ювілейних дат видатних закарпатських письменників
Творча зустріч до ювілейних дат видатних письменників, лауреатів Шевченківської премії Івана Чендея та Петра Скунця відбулася напередодні у Закарпатському обласному художньому музеї імені Йосипа Бокшая. У програмі зібрання – книжково-документальні виставки до 100-річчя з дня народження Івана Чендея та 80-річчя Петра Скунця «Дві горді вершини – два невичерпні джерела».

 

На відкриття виставок завітали, зокрема, заступник Ужгородського міського голови Василь Гомонай, начальник департаменту культури, національностей та релігій ОДА Євген Тищук, начальниця управління молоді, культури та спорту міськради Ольга Василиндра, рідні видатних закарпатців, серед яких донька Івана Чендея Марія Чендей-Трещак, син Петра Скунця Микола, його донька Наталія.

Із вступним словом про лауреатів виступив письменник, заслужений працівник культури України Василь Густі. Студенти Ужгородського інституту культури декламували вірші, присвячені Івану Чендею та Петру Скунцю, учасники фольклорного ансамблю «Розмарія» обласного науково-методичного центру культури Закарпаття виконали народні пісні із Тячівщини та Міжгірщини, звідки родом видатні майстри слова.

В обласному музеї також продовжує працювати мистецька платформа для допомоги та консультацій внутрішньо переміщеним особам, що має на меті співпрацю із художниками всієї України, допомогу їхнім родинам, членам спілок та самодіяльним митцям України. Тривають і дві виставки-продажі – творів сучасного мистецтва «Під час війни» та книг закарпатських авторів, усі виручені кошти спрямовують на підтримку 128-ї гірсько-штурмової бригади.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

20 травня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів