На Закарпатті проживає 380 тисяч внутрішніх переселенців

На Закарпатті проживає 380 тисяч внутрішніх переселенців
Закарпаття відвідав міністра розвитку громад територій України Олексій Чернишов.

 

Під час візиту на Закарпаття міністр провів нараду щодо поточної ситуації в області і подальших кроків в умовах воєнного стану.

Як було озвучено, в області, за даними мобільних операторів, зараз близько 380 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Для тимчасового проживання використовуються 296 комунальних закладів, у них на сьогодні розміщено 18 200 осіб, на піку в таких закладах розміщувалися 89 000 людей, із числа вимушених переселенців близько 37 000 – діти. Понад 15 000 людей щодня забезпечують безкоштовним гарячим харчуванням.

На нараді обговорювали, зокрема, питання можливості облаштування комунальних будівель для розміщення внутрішньо переміщених осіб, потенційне будівництво багатоповерхівок, у яких переселенці могли б отримати житло тощо. Йшлося і про розміщення на Закарпатті бізнесу із постраждалих регіонів України, безпекову ситуацію у краї, роботу правоохоронних органів та силових структур для забезпечення громадського порядку.

Після наради посадовці побували у колишньому ресторані «Дельфін», поспілкувалися із переселенцями та волонтерами. Із перших днів війни у цьому ужгородському закладі підприємці готують гарячі страви для вимушених переселенців. Щодня тут харчуються у середньому 5 тисяч людей, відшкодування підприємцям іде із обласного бюджету та бюджету Ужгорода. Також для дітей організували кімнату дозвілля, де з малечею працюють волонтери.

Ужгородська міська рада

 

31 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів