Як не потрапити на шахраїв-роботодавців. Розповідає посадовець управління Держпраці на Закарпатті

Як не потрапити на шахраїв-роботодавців. Розповідає посадовець управління Держпраці на Закарпатті
Роз’яснювальну роботу, як не потрапити на шахраїв-роботодавців, проводять інспектори обласного управління Держпраці. Про це в ефірі програми Сьогодні.Головне на UA:Закарпаття розповів заступник начальника обласного управління Василь Грицик.

 

За його словами, надають поради як вимушеним переселенцям, котрі залишаються на Закарпатті, так і тим, хто планує працевлаштуватись за кордоном.

"Не варто погоджуватися на роботу, якщо: на вас тиснуть і вимагати дати згоду негайно, пояснюють, що бажаючих багато, "чекати не будемо"; працівнику пропонують працювати нелегально; не повідомляють назву або ім'я роботодавця та його реквізити; вимагають віддати паспорт або інші документи, ніби це потрібно для одержання дозволу, оформлення договорів; вимагають плату за працевлаштування; пропонують завищену заробітну плату. В жодному разі не віддавайте нікому свої документи, їх довіряти тільки працівникам прикордонної служби та поліції. Потрібно зробити копії документів і надіслати їх на свою електронну пошту", — розповів Василь Грицик.

Суспільне Закарпаття

 

29 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів