На Закарпатті правоохоронці не радять відкривати садочки та школи

На Закарпатті правоохоронці не радять відкривати садочки та школи
Працівники правоохоронних органів та спецслужб не радять відкривати садочки та школи на Закарпатті. Про це Суспільному 9 березня повідомив голова обласної військової адміністрації Віктор Микита.

 

"Як мені довів міський голова Ужгорода, не знаю як в інших ОТГ, в садочках вже практично переселенців не має. Це питання я з ним обговорював вже декілька днів, про те, щоб ми взяли стратегію на найближчі два тижні не наповнювати садочки та школи", — повідомив Віктор Микита.

"З генеральними консулами Угорщини та Словаччини ми домовилися про те, що всіх переселенців, які сюди прибувають, ми будемо їх формувати у групи, і по тисячу людей в день будемо їх відправляти за кордон. Відповідно, нам вдається звільняти садочки та школи", — розповів голова обласної військової адміністрації.

В суботу вирішуватимуть, чи відкриють навчальні заклади на Закарпатті

"Я, як батько 4-ох дітей, хотів би, щоб діти пішли в садочки і школи, щоб батьки могли вийти на роботу, оскільки економіку в області також треба підтримувати. Але я повинен консультуватися по безпековому питанню з представниками правоохоронних органів та спецслужби. І поки що, вони не поділяють таку думку, що треба дозволяти дітям відвідувати садочки. В суботу робимо зріз, радимося ще раз, і тоді вже будемо визначати — чи будуть діти йти в садочки, чи ні. Вивчаємо оперативну обстановку", — розповів Віктор Микита.

На зустрічі з підприємцями міський голова Ужгорода Богдан Андріїв повідомив: до відновлення занять у садочках в Ужгороді вихователі готові.

"Якщо буде можливість, з наступного тижня ми можемо відновити заняття у дошкільних навчальних закладах.Усі вчителі, вихователі готові. У школах — дистанційне навчання", — повідомив Богдан Андріїв.

Суспільне Закарпаття

 

09 березня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів