На Закарпатті митника підозрюють у службовій недбалості зі збитками у понад 460 тис. гривень

На Закарпатті митника підозрюють у службовій недбалості зі збитками у понад 460 тис. гривень
За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури старшому державному інспектору митного поста «Лужанка» повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України).

 

Як повідомив заступник керівника обласної прокуратури Володимир Жилкін, посадовець під час процедури митного оформлення вносив до інформаційної системи АСМО «Інспектор-2006» недостовірні відомості про проведення митних формальностей. Задокументовано два окремі епізоди таких протиправних дій. У двох автомобілях після проведеного переогляду виявили незадекларований товар – одяг і взуття – загальною вагою понад 1300 кг.

Унаслідок протиправних дій митника інтересам держави у вигляді недоотримання митних платежів заподіяно шкоду на 259 тис. грн та 205 тис. грн відповідно. Варто зазначити, що за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України) особі повідомили про підозру наприкінці липня минулого року, наразі провадження перебуває на розгляді суду.

Подальше досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснюють слідчі п’ятого слідчого відділу (з дислокацією у м. Ужгороді) ТУ ДБР, розташованого у місті Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

18 лютого 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів