Основні новини світу і України: коротко про важливе

Основні новини світу і України: коротко про важливе

 

Наш сайт намагається тримати українців в курсі останніх подій не тільки в Україні, але у світі. Особливо тих, що можуть торкнутися мешканців нашої країни безпосередньо. Що ж сталося у світі та в країні останнім часом? Зупинимося на головних новинах.

Чи буде досягнуто згоди про полегшення візового режиму з Канадою?

У вівторок, 18 січня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на переговорах з Мелані Жолі, Міністром закордонних справ Канади, обговорив питання про спрощення візового режиму для громадян України. Про це він зробив заяву на спільній прес-конференції, що відбулася того ж дня.

У своїй промові він наголосив, що підвищення рівня довіри між нашими країнами дуже важливе для простих мешканців України. А також наголосив, що у сучасному світі будь-які бар'єри, у тому числі візові, старіють. І що треба полегшити людям можливість мандрувати між двома дружніми країнами. Цю ж тему сьогодні опрацьовує спільна українсько-канадська робоча група, яка обговорює питання мобільності та спрощення режиму поїздок для громадян обох держав.

Як повідомляють актуальні новини України сьогодні, це перший візит Мелані Жолі до нашої країни. Вона відвідала Україну перед візитом до Європи, де планує зустріч із генеральним секретарем НАТО та головою дипломатичного корпусу ЄС.

image

Зниження карантинних обмежень у Шотландії

За повідомленнями ВВС, з 24 січня в Шотландії знімають низку карантинних заходів. Про це заявила, виступаючи у парламенті, Нікола Стерджен, перший міністр Шотландії.

З 24 січня, буде знято заборону на організацію масових заходів у приміщеннях, відновлено роботу нічних клубів, скасовано рекомендацію не збиратися компаніями більше трьох домогосподарств.

Також з понеділка скасовуються всі обмеження щодо кількості учасників масових заходів на відкритому повітрі, у тому числі під час футбольних матчів.

Сертифікація "Північного потоку-2" затягнеться, впевнені у "Нафтогазі"

Продовжуються суперечки навколо газопроводу "Північний потік-2", який має постачати газ до Європи в обхід України. За словами Світлани Заліщук, радниці голови "Нафтогазу", завдяки зусиллям української сторони та її прихильників, сертифікація газопроводу та рух газу ним затягнеться як мінімум до кінця поточного року. Що залишає нашій країні шанс виграти війну проти запуску цього газопроводу.

Як вже повідомляли новини України, будівництво "Північного потоку-2" було завершено у вересні 2021, і "Газпром" заявив, що обидві його нитки готові до експлуатації. Проте його сертифікацію було припинено Федеральним агентством, доки в Німеччині не буде створено орган, що управляє газопроводом. Зі свого боку, німецький регулятор заявив, що у першій половині 2022 року повної сертифікації системи очікувати не варто.

 

24 січня 2022р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів