Капуста, гриби, ковбаски: як закарпатець Мирослав Слов’ян готує суп до Різдва за рецептом бабусі

Квашена капуста, білі гриби, ячмінна крупа, томатна паста, часник і цибуля — такі продукти знадобляться для приготування супу, — розповів житель Сторожниці Мирослав Слов’ян. Потрібні також спеції.
"Сіль, чорний перець, червоний перець, лавровий лист, олія для смаження. Спочатку беремо ячмінну крупу, її у нас в Сторожниці називають "гершлі". В мисці її миємо. Перекладаємо в каструлю і заливаємо двома літрами води. Кладемо варити на плиту. Ця крупа вариться доволі довго, можливо, й понад годину", — розповів Мирослав Слов’ян.
Потім чоловік додає гриби та кислу капусту. Також готує ковбаски до Різдва.
"Замочили гриби. Вони доволі великі, тому я їх нарізатиму на менші шматочки. Вже можна трохи посолити і додати капусту. Все перемішуємо та готуємо ще пів години. Додаємо лавровий лист", — сказав Мирослав Слов’ян.
Чоловік розповів, як готує засмажку:
"Беремо пательню, наливаємо олію для смаження і додаємо цибулю. поки вона смажиться, можна почистити часник. Хтось додає часник одразу з грибами та капустою, я ж додаю його наприкінці, щоб не втратився аромат та смак часнику. Тому найкраще його додавати наприкінці. Також нарізаємо його дрібнішими шматочками. До обсмаженої цибульки додаємо паприку. Ось як гарно. Додаємо томатну пасту".
Засмажку чоловік додає наприкінці. "Додаємо часник. Ой, як все гарно пахне. Наприкінці додаємо чорний перець. Я маю отаку суміш різних перців. Ще залишаємо на 5 хвилин варитися і матимемо чудову капусницю". Мирослав Слов’ян каже: на Різдво можна додати зварену ковбаску. За його словами, у селі Сторожниця цей суп ще називають "грибна поливка".
Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі
До теми
- Цифровізація – доступ до послуг чи загроза?
- Весна в Ужгороді змінює фарби — сакури вже відцвіли, але краса не зникає
- У Кам’яниці висадили «Дерева пам’яті» на честь українських героїв
- Де знайти гліцинії в Ужгороді?
- Закарпатські патрульні нагадують пішоходам про їхні права та обов'язки
- На Закарпатті продовжують реабілітаційні заходи для бійців, які повернулися із зони бойових дій
- Захисник "Азовсталі" з Чопа Олексій Чорпіта провів у полоні майже три роки. Вдома на нього чекали мама та сестра
- ТОП-10 закарпатських квітучих маршрутів, які викликають захоплення у туристів
- Батько написав про полеглого сина: В Ужгороді презентували унікальне видання – книгу «Доброволець»
- Дату беатифікації блаженного Петра Павла Ороса на Закарпатті перенесено
- Науковці ведуть цілодобову пряму трансляцію життя сов із гнізда птахів на Закарпатті
- Поливаний понеділок: традиції, обряди та цікаві факти
- Богдан Андріїв: "Нехай у кожному серці Великдень запалить промінь любові, надії та єдності"
- Світле свято Воскресіння Христового - головні традиції та звичаї Великодня
- Людмила Губаль: «Писанка — це лист до Бога»
- Як на Закарпатті створюють традиційну бойківську писанку: техніка та орнаменти
- Розклад Великодніх богослужінь та освячення пасок у храмах Ужгорода
- Плануйте поїздки: на Великодні свята на кордонах Закарпаття очікується збільшення черг
- Ужгородський батальйон ТрО терміново шукає операторів БПЛА та спеціалістів з РЕБ
- Майбутні підприємці Закарпаття ярмаркували у Львові
До цієї новини немає коментарів