Про проєкт “Ужгороде, дихай на повні груди!” розповідатимуть ужгородським школярам

Про проєкт “Ужгороде, дихай на повні груди!” розповідатимуть ужгородським школярам
Продовження роботи проєкту “Ужгороде, дихай на повні груди!” презентували сьогодні семикласникам ужгородської спеціалізованої загальноосвітньої школи №4 з поглибленим вивченням словацької мови.

 

Нагадаємо, проєкт є одним із переможців конкурсу молодіжних ініціатив Ужгородської міської ради. Реалізується ГО «Міжнародний інститут міждисциплінарних інноваційних досліджень», а саме – доцентом кафедри екології та охорони навколишнього середовища УжНУ Світланою Делеган-Кокайко та аспіранткою цієї кафедри Емілією Глюдзик.

Дітям на уроці біології розповіли про причини забруднення повітря і, зокрема, наголосили на невидимому забрудненні, наприклад, ультразвуком чи інфразвуком, яке теж може мати шкідливий вплив на здоров’я. Під час практичної частини уроку ознайомили із роботою шумоміра.

Також участь у зустрічі взяв заступник начальника відділу молоді та спорту управління у справах культури, молоді та спорту міськради Роман Воловар. Він наголосив на важливості підвищення екологічної культури, що й мають на меті такі інформаційно-пізнавальні тренінги зі школярами.

Крім того, дітям нагадали про встановлений на будівлі хімічного факультету УжНУ прилад громадського контролю за якістю повітря за яким можна спостерігати. Він проводить вимірювання 24/7 за 11-ма показниками, 5 із яких є пріоритетними індикаторами стану повітря. Дані з цього приладу можна відстежувати на всеукраїнському сайті https://eco-city.org.ua .

Такі зустрічі – за підтримки управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради – проведуть і в інших школах міста.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів