В Закарпатті платниками ПДВ подано на реєстрацію понад 2 мільйони податкових накладних

В Закарпатті платниками ПДВ подано на реєстрацію понад 2 мільйони податкових накладних
Протягом січня-листопада 2021 ріку в Закарпатській області платниками податку на додану вартість подано на реєстрацію у Єдиному реєстрі податкових накладних 2 326 798 податкових накладних/розрахунків коригування із зазначеною сумою ПДВ понад 10 млрд гривень.

 

Із загальної кількості зупинено реєстрацію 12681 ПН/РК на суму 48,68 млн гривень ПДВ. Це складає 0,54 % від загальної кількості поданих на реєстрацію ПН/РК (або 0,47 % від їх загальної суми ПДВ).

Варто зазначити, що протягом 2021 року платниками ПДВ подані повідомлення з підтверджуючими документами для  реєстрації 9063 податкових накладних/розрахунків коригування на загальну суму ПДВ 71,4 млн грн,  реєстрацію яких у Єдиному реєстрі податкових накладних протягом попереднього  та поточного року було зупинено.

За результатами розгляду поданих платниками документів зареєстровано 8471 ПН/РК на загальну суму ПДВ  58,7 млн грн, у решті випадків відмовлено у реєстрації.

Нагадаємо, що у разі коли за результатами автоматизованого моніторингу платника податку, яким складено ПН/РК, що не відповідають ознакам безумовної реєстрації ПН/РК, встановлено його відповідність хоча б одному критерію ризиковості платника податку, визначеному порядком зупинення реєстрації податкової накладної /розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 р. № 1165, реєстрація таких ПН/РК зупиняється.

ДПС у Закарпатській області

 

20 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів