В Ужгороді засяяла вогнями головна ялинка міста (ФОТО, ВІДЕО)

В Ужгороді засяяла вогнями головна ялинка міста (ФОТО, ВІДЕО)
У переддень Дня Святого Миколая, засяяла вогниками головна ялинка Ужгорода. Уперше на численні прохання ужгородців це – штучне новорічне дерево, його висота 18 метрів. Встановили ялинку на пішохідній частині площі Шандора Петефі. Тут і будиночки новорічно-різдвяного ярмарку, і резиденція святого Миколая.

 

Особливим було і дійство до урочистостей засвічення вогнів. Із площі Поштової на Театральну пройшли його помічники – миколайчики, учні ужгородських шкіл.

На площі Театральній усіх вітав музичним виступом духовий оркестр, а згодом на площу прийшов святий Миколай і хода вирушила до головної міської ялинки.

На сцені біля ялинки, разом із ангеликами та казковими персонажами був старий Ліхтарник із минулого нашого міста, який колись запалював гасові ліхтарі на ужгородських вулицях.

На прохання Ліхтарника зі сцени зачитали уривки із дитячих листів до Миколая, із розповідями про родини, сподіваннями на здоров’я, життя у мирі, очікувані подарунки.

Коли ведучий нагадав усім історію Чудотворця, сам Святий Миколай зі своїми помічниками вже дістався сцени на площі Шандора Петефі. Щоб увімкнути вогники на ялинці, запросив міського голову Ужгорода Богдана Андріїва. Прийшли також маленькі пластуни – у ці дні скаути поширюють Закарпаттям вифлиємський вогонь миру.

Богдан Євстафійович побажав добра, любові, здоров’я і Божої благодаті, щоб усі цієї ночі отримали найбажаніші подарунки, привітав ужгородців та гостей нашого міста із прийдешніми святами. Щоб свята були веселими та щасливими, побажав у своєму привітанні секретар міської ради Арсен Мелкумян.

Драйву атмосфері свята додавали музичні, танцювальні, вокальні композиції духового оркестру Ужгородського музичного фахового коледжу ім. Дезидерія Задора (директор коледжу – заслужена працівниця культури України Світлана Стегней, керівник оркестру заслужений артист України Ференц Томич), вихованців Ужгородської школи мистецтв (директорка Наталія Громова), акторів обласного театру ляльок «Бавка» (директор театру Мирослав Петій, головний режисер – заслужена артистка України Наталія Орєшнікова), вокальний номер солістки ансамблю «Писанка» Анастасії Вишневської, а також веселі ігри, забави.

Святий Миколай після урочистостей затримався в своїй резиденції біля головної ялинки Ужгорода, там дітки ще й завтра можуть розказати йому віршики, заспівати пісеньки та передати побажання.

Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

19 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів