Епідеміологиня: більшість хворих на COVID-19 вагітних потребують кисневої підтримки

Епідеміологиня: більшість хворих на COVID-19 вагітних потребують кисневої підтримки
Головна епідеміологиня Закарпаття Вікторія Тимчик сьогодні під час брифінгу в Закарпатській ОДА розповіла про те, наскільки важливим питанням нині є вакцинація вагітних.

 

Як нагадала епідеміологиня, наразі Закарпаття перебуває в помаранчевій зоні - це через високий рівень госпіталізації хворих.

"З огляду на це завдання лікарів, епідеміологів зменшити навантаження на систему охорони здоров’я та вберегти здоров’я населення, тому здійснюємо аналітику тих категорій населення, які найчастіше наразі потрапляють у лікарні", - зазначила фахівчиня.

За її словами, однією з таких важливих груп є вагітні, адже нема нічого важливішого, ніж народження дитини, поява нового життя, і охорона здоров’я матері надважлива, особливо в нинішній час поширення епідемії.

"Бачимо, що вагітні також хворіють, за весь період епідемії маємо 380 таких випадків. Більшість із них (226 жінок або 59 %) потребували госпіталізації. Як правило, такі жінки тяжко хворіють, потребують кисневої підтримки. На жаль, маємо три летальні випадки серед цієї категорії під час попередніх піків", - зазначила Тимчик.. 

Всього десь 100 жінок по Закарпаттю, які виявили самостійно бажання вакцинувтаися від ковід. Це, на жаль, дуже незначна кількість.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

01 грудня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів